Nogometaši Brežic so po slavju v Velenju pred tednom dni, v tem krogu na kolena spravili še drugega prišleka iz prve lige. Po zmagi z 1:0 proti Rudarju so varovanci Roka Zorka z istim rezultatom odpravili tudi Triglav.


Kranjčani so v Brežice prišli po sredinih mukotrpnih več kot 120 minutah igre, kolikor je ekipa Damjana Gajserja potrebovala, da je na gostovanju premagala četrtoligaša iz Odrancev. Orli so že v Prekmurju morali dati vse od sebe za izboritev napredovanja, v Brežicah pa so že sredi prvega polčasa ostali le z desetimi na terenu, saj je Petar Dodig prejel direktni rdeči karton in je moral zelenico zapustiti. Junak v domačem taboru je tokrat nekoliko nepričakovano postal branilec Blaž Urh, ki je dve minuti pred iztekom rednega dela zabil svoj prvenec v dresu Brežičanov. To je bil tudi sploh prvi zadetek za 21-letnika v 2. SNL, v kateri je doslej zbral enajst nastopov.

Brežice so po slabšem začetku sezone očitno ujele pravo formo in so z drugo zaporedno zmago skočile na 9. mesto. Ekipa je doslej osvojila sedem točk, v naslednjem krogu pa Posavce čaka gostovanje pri trenutno zadnjeuvrščenim Bricem.

BREŽICE – TRIGLAV KRANJ 1:0 (0:0)
Urh (88′)
RK: Dodig (22′)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nafta do druge zmage v novi sezoni

V Krškem je bila na sporedu uvodna tekma tretjega kroga 2. SNL. Nuklearci so gostili klub …