V sredo nas čaka še zadnje dejanje letošnje sezone. Zmagovalca dodatnih kvalifikacij bosta dopolnila zasedbo v drugoligaški druščini. Brežiče so si pred povratnim obračunom priigrale zelo lepo prednost, ki jo bodo nogometaši Ilirije na gostujočem terenu sila težko nadoknadili. Na prekmursko ravnico pa prihajajo igralcih Brd, ki jim remi brez zadetkov prinaša podaljške, ob dosežen zadetku Bricev pa morajo Beltinčani za končno veselje dobiti tekmo.


Brežičani so si s kar štirimi doseženimi zadetki močno olajšali povratno dejanje dodatnih kvalifikacij za 2. SNL. Četa trenerja Antonija Brdika je po krstni tretjeligaški sezoni pred drugoligaškim pragom, a v domačem taboru poudarjajo, da si želijo uspešno sezono skleniti z novo zmago. S še eno zmago bi posavsko moštvo obogatilo veliko slavje, za katerega v mestecu ob slovensko-hrvaški meji že nekaj dni pripravljalo vse potrebno. Gradi se namreč tudi dodatna montažna tribuna, ki bo za vse željne nogometa obiskovalce ponudila dodaten prostor.

Nogometaši Ilirije so (znova) padli na zrelostnem izpitu. Četa trenerja Žige Stariča je namreč spomladi izgubila oba dvoboja z neposrednima konkurentoma za vrh lestvice 3. SNL center, a so nogometaši Brava in Ivančne Gorice grešili na ostalih tekmah, kar je zasedba z Zgornje Šiške izkoristila in zavzela vrh lestvice. Čeprav so nekateri poznavalci Iliriji pred sobotno tekmo z Brežicami namenjali status favorita, Ljubljančani le-tega niso potrdili na zelenici, kar so gostje znali izkoristiti, kaznovali napake v domačem moštvu in s štirimi zadetki Iliriji verjetno že zaprli pot do 2. SNL.

Foto: Mirsad K. Čavalić
Foto: Mirsad K. Čavalić

Beltinci si bodo svojo vstopnico poskušali priigrati doma pred domačimi gledalci, ki so jim nudili bučno podporo tudi na gostovanju. Prekmurje že dolgo ni imelo drugoligaša, a se zato v primeru beltinske zmage v prihodnji sezoni obeta prekmursko-prleški derbi proti Veržeju. Domačini bodo zagotovo računali na bogate izkušnje, ki zagotovo govorijo v njihovo korist, saj ima več igralcev bogate izkušnje iz druge in prve ligi. Brda se bodo zanašala na svojo mladost, saj trener Mitja Kristančič v povprečju razpolaga s kar šest let mlajšo prvo enajsterico.

Gostje, ki bodo zaigrali brez v soboto izključenega Patrika Tribušona, pred povratnim dvobojem ničesar ne prepuščajo naključju, saj so se v Prekmurje odpravili že danes in bodo prenočili na prekmurskih tleh. Na Primorskem smo spremljali taktičen obračun, v katerem je bilo malo pravih priložnosti za zadetek. V Športnem parku Beltinci lahko pričakujemo boj za vsako žogo, kaj lahko pa bi potnika v drugo ligo odločil vsega en zadetek. Ob majhnem številu zadetkov so na boljšem gostje, saj bi zadetek v gosteh šel v njihovo korist.

V Prekmurju se obeta pravi praznik nogometa, obračun bo zagotovo spremljajo veliko število gledalcev, zato ne čudi, da bo vstopnice v predprodaji možno kupiti že jutri. Lepega obiska se nadejajo tudi v Brežicah.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Primorje predstavilo štiri novince in pet pripravljalnih tekem

Primorje si želi igrati za mesta pri vrhu ligaške razpredelnice so bile besede športnega d…