V ponedeljek se je v prostorih nogometnega stadiona v Lendavi odvijala redna letna skupščina Nafte 1903, ki je postregla s korenitimi posegi v vodstvu lendavskega drugoligaša. Najzanimivejši sta bili 7. in 8. točka dnevnega reda, na kateri so člani skupščine razrešili dosedanje vodstvo kluba, članov nadzornega odbora in disciplinske komisije, ter nato na njihovo mesto imenovali nove obraze.


Klub iz Lendave bo odslej kot predsednik vodil Madžar Gabor Veg, sicer večinski lastnik madžarskega drugoligaša ZTE iz Zalaegerszega. Podpredsednik bo Štefan Sobočan, upravni odbor pa bodo tvorili Ferenc Horvath, Igor Magdič in Slavko Režonja. V novem nadzornem odboru bodo sedeli Jožef Kiraly, Janos Bukovec in Igor Klajderman, mesta v disciplinski komisiji pa so zasedli Danijel Hadžić, Damjan Hozjan in Robert Požonec.

Ob lastništvu ZTE-ja je Veg na Madžarskem najbolj znan kot lastnik enega večjih gradbenih podjetij ter kot dober prijatelj madžarskega premierja Viktorja Orbana, ki je že pred meseci iz državnega proračuna obljubil dva milijona evrov, ki jih bo njegova vlada namenila novi nogometni akademiji na območju Lendave. Za uradno spletno stran kluba je novi predsednik kot glavni cilj obljubil izgradnjo nove infrastrukture za vadbo vseh selekcij, ob tem pa kot začetni cilj za člansko ekipo izpostavil željo, da klub že v uvodni sezoni postane stabilen drugoligaš.

Na skupščini je prišlo tudi do spremembe statuta kluba, potem ko je bil dodan nov člen, ki omogoča da lahko društvo za doseganje svojih ciljev po potrebi ustanovi gospodarsko družbo.

Prve dobre novice za novo vodstvo so priromale na klub že dan kasneje, potem ko je izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije včeraj na 5. seji potrdil sestavo 2. SNL v tekmovalni sezoni 2017/18, v kateri se je pričakovano znašla tudi Nafta 1903.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz 2. liga

En komentar

  1. weingerl branko

    22. 6. 2017 na 08:22

    prvi normalni investitor v sloveniji

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Nova tribuna na Ravnah zaradi razpok zaprta

Z velikimi težavami se trenutno ukvarjajo na Ravnah, kjer so pred dobrim letom dni slovesn…