Kar pol ducata zadetkov so videli gledalci v Lendavi, ki so spremljali visoko zmago Nafte nad zadnjeuvrščeno Dravo. Obe moštvi z jesenskim delom še nista zaključili, saj ju decembra čakajo še zaostali obračuni.

Ptujčani so pred dnevi na domačem terenu proti Krki z minimalno zmago prekinili niz porazov, tokrat pa so njihovi upi po pozitivnem rezultatu bili končani že po dobre pol ure igre. V 17. minuti je domačine v vodstvo popeljal Žiga Dobnik, ki je zatresel lastno mrežo, do 33. minute pa sta se med strelce vpisala še Vedran Vinko in Burai Erik Csaba. Tudi v drugem polčasu se je mreža kurentov zatresla trikrat, in sicer na začetku nadaljevanja, ko je za 4:0 poskrbel Mihael Rebernik, ter v samem zaključku srečanja, ko sta se med strelce vpisala še Daniel Fekete in Marsel Stare.

Lendavčani so z novo zmago skočili na četrto mesto prvenstvene razpredelnice ter imajo odigrane tri tekme manj od večine konkurence. Z dobrimi rezultati na decembrskih zaostalih srečanjih – gostovali bodo pri Goričanih, Krčanih in Dobljanih – si lahko obetajo tudi skok na tretje mesto. Veliko slabše kaže Ptujčanom, ki imajo veliko težav in trenutno zasedajo zadnje mesto na lestvici. Prihodnji mesec jih čaka še zaostali obračun, kjer bi v primeru zmage lahko skočili na predzadnje mesto, a naloga bo vse prej kot lahka, saj bo Drava gostovala v Novi Gorici.

Nafta – Drava 6:0 (3:0)
Dobnik (17′ ag), Vinko (24′), Csaba (33′), Rebernik (49′), Fekete (83′), Stare (86′)


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nogometaša Olimpije do konca sezone na posojo v drugo ligo

Med tem ko se varovanci Dina Skenderja intenzivno pripravljajo na drugi del prvenstva, v k…