Osemnajsti prvenstveni krog 2. slovenske nogometne lige bo v znamenju derbija vodilnih ekip prvenstvene lestvice, ki bo odigran na koprski Bonifiki. Koprčani stopajo v derbi proti Goričanom na krilih treh zaporednih zmag, medtem ko so Goričani pretekli vikend z zmago proti Dravogradu le prekinili slabši niz v zadnjem obdobju. Koprčani v zadnjem obdobju blestijo, v zadnjih treh tekmah so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno, medtem pa zabili fascinantnih petnajst zadetkov, kar govori, da so varovanci Mirana Srebrniča pred derbijem v še kako zelo dobri formi. Goričani prihajajo na obalo z zaostankom petih točk, zmaga proti Dravogradu pa je dala vsaj majhen obliž na rane iz preteklih krogov, ko so v treh krogih osvojili zgolj točko. Uvodni obračun se je v Ajdovščini končal z zmago Kopra, za katero sta takrat zadela Ivica Guberac in Edi Baša, ki bo tudi tokrat eden izmed glavnih adutov Mirana Srebrniča, saj je prvi strelec koprske zasedbe z osmimi zadetki. Enako število zadetkov imata na drugi strani tudi Bede Osuji in Luka Volarič in bosta zagotovo predstavljala največjo nevarnost za vrata Kopra. Koprčani bi se z še drugo zmago nad Gorico v letošnji sezoni še dodatno odlepili na lestvici od najbližjih zasledovalcev, medtem ko bo za Gorico pozitiven rezultat na Bonifiki že skoraj nujen. Glede na trenutno formo obeh ekip, bi bil pozitiven rezultat za Goričane verjetno tudi že remi. Se bodo varovanci oddolžili za poraz v uvodu prvenstva?


Zelo zanimivo bi moralo biti tudi v Krškem, kjer bodo Posavci gostili ekipo ravenskega Fužinarja. Oboji so poraz iz pred dveh krogov pretekli vikend pozabili z zmagama, Krčani so v gosteh ugnali Rogaško, medtem ko so Korošci doma ugnali Bilje. Gre za sosedski obračun dveh ekip, ki imata na svojem računu povsem enako število točk. V obeh taborih pa imajo tudi zelo razpoložena igralca, saj se bo na igrišču odvijal tudi dvoboj za kralja strelcev, Lovre Čirjak prvi strelec prvenstva ima na svojem računu zadetek več od prvega zasledovalca, ki prihaja prav iz vrst Fužinarja Žana Medveda. Uvodni obračun v Ravnah na Koroškem je s 4:2 dobila zasedba Iztoka Kapušina, gostje se bodo tokrat zagotovo želeli oddolžiti za domač poraz, medtem ko bodo Posavci upali, da zmago proti Rogaški nadgradijo z novimi tremi točkami.

Tretjeuvrščene Radomlje bodo doma lovile še enajsto prvenstveno zmago s katero bi ohranilo stik z vodilnim dvojcem proti Rogaški. Mlinarji so črno serijo v zadnjih dveh krogih zajezili s štirimi točkami, ter tako napovedali enakovreden boj do zadnjega jesenskega kroga. Medtem Slatinčani v Radomlje prihajajo po domačem porazu proti Krškemu in izzivajo mlinarje iz predzadnjega mesta na lestvici. Vloga favorita na tokratnem srečanju je povsem jasna, četo Oskarja Drobneta ne zanima nič drugega kot nove tri točke s katerimi bi ostali vsaj na tretjem mestu. Medtem ko bodo Slatinčani iskali pot k presenečenju saj v boju za obstanek potrebujejo vsako točko. Uvodni letošnji obračun tekmecev se je končal z zmago mlinarjev v Rogaški Slatini, vse razen druge letošnje zmage Radomljanov proti Slatinčanov pa bi nedvomno bilo veliko presenečenje.

V Biljah bomo spremljali primorski obračun v katerem bodo domače Bilje gostile Jadran Dekane. Biljenci so v zadnjih treh krogih popustili in osvojili zgolj točko, medtem ko Dekančani prihajajo na sever Primorske s popotnico štirih točk iz zadnjih dveh dvobojev. Biljenci se trenutno nahajajo na sedmem mestu in imajo pred Dekančani osem točk prednosti. Uvodni letošnji obračun v Dekanih je pripadel Biljencem, ki bodo nedvomno skušali tudi tokrat tri točke zadržati pred svojimi navijači, a tudi gostje imajo svojo računico, nedvomno je želja gostov zahtevno gostovanje zapustiti neporaženo. Bodo Biljenci po treh tekmah brez zmage le okusili slast zmage, ali bodo s pozitivno serijo nadaljevali Dekančani?

Lendavska Nafta se po dveh remijih tokrat odpravlja na gostovanje k zadnjeuvrščenemu Dravogradu. Lendavčani so pretekli vikend v prekmurskem derbiju nerazumljivo popustili in dopustili da so Beltinčani nadoknadili dva zadetka zaostanka, medtem ko so Korošci pričakovano ostali brez točk proti Gorici. Zadnji dve osvojeni točki so Korošci osvojili pred svojimi gledalci in nedvomno je želja, da tudi tokrat vsaj točko zadržijo doma, a Lendavčani prihajajo v Dravograd v vlogi favorita in z željo po še drugi medsebojni zmagi v letošnji sezoni. Lendavčani, ki trenutno zasedajo četrto mesto, v boju za vrh potrebujejo tri točke, medtem ko tudi Dravograjčanom nekako voda že teče v grlo saj bi jih nov spodrsljaja še bolj zacementiral pri dnu lestvice.   

Nogometaši Roltek Doba bodo skušali dobro formo nadaljevati v domačem obračunu proti novomeški Krki. Dobljani, ki v zadnjih štirih krogih ne poznajo poraza, bodo skušali doma pred svojimi gledalci izkoristiti slabšo formo Krke, ki se na Dob odpravlja v seriji dveh zaporednih porazov, sploh domač proti ptujski Dravi je bil še kako boleč. Dobljani so v zadnjem obdobju v dobri formi in s tremi novimi točkami bi na lestvici prehitel prav Novomeščane, ter se zavihtel na želeno osmo mesto. Uvodni obračun se je v dolenjski prestolnici končal brez zmagovalca, kateri izmed ekip bo tokrat skušalo priti do treh točk?

Ptujska Drava se po lepi zmagi pretekli vikend vrača pred svoje gledalce, kjer bo gostila Brda. Ptujčani so pretekli vikend proti Krki prekinili serijo treh zaporednih porazov in tako vsaj za nekaj časa poskrbeli za veselje v najstarejšem mestu.  Ptujčani si po treh točkah seveda želijo podaljšati niz zmag na dve, in kot kaže bi lahko bila Brda pravšnji nasprotnik. Pretekli vikend so Bricem mrežo napolnili Koprčani, pa tudi zadnji rezultati ne kažejo na vzpodbudno formo gostov. Ptujčani imajo na desetem mestu devet točk naskoka pred Brdi in želja domačega tabora je da pridejo Ptujčani do še druge zmage v letošnji sezoni nad Brici. Lahko Brici prekinejo črno serijo na Ptuju, ali se bodo še drugič v letošnji sezoni veselili kurenti?

Edina nedeljska tekma bo odigrana na prekmurski ravnici, kjer bodo Beltinčani pred svojimi gledalci gostili Brežice. Žuti v zadnjih treh tekmah ne poznajo poraza, še več po dveh zmagah, so pretekli vikend nadoknadili dva zadetka zaostanka v prekmurskem derbiju in prišli do pomembne točke proti Nafti v gosteh. Medtem pa tudi Brežičani prihajajo v Prekmurje s popotnico petih tekem brez poraza, sploh zadnji trije remije, vsi domači proti Gorici, Nafti in Radomljam so jim upravičeno povrnili samozavest. Brežičani se trenutno nahajajo na trinajstem mestu, medtem ko so žuti mesto pred njimi, a imajo kar sedem točk več na svojem računu. Glede na trenutno formo se obeta zelo zanimiv prvenstveni obračun, v katerem vsaj majhna prednost pripada gostiteljem, ki se bodo Brežičanom skušali oddolžiti za poraz iz uvoda prvenstva, medtem ko bodo Brežičani zagotovo iskali pot k tretji prvenstveni zmagi s katero bi se približali žutim.

Razpored 18. kroga:

Sobota; 16.11.2019

13.30; Radomlje; Kalcer Radomlje : Rogaška

13.30; Krško; Krško : Fužinar Vzajemci

13.30; Bilje; Vitanest Bilje : Jadran Dekani

13.30; Dob; Roltek Dob : Krka

13.30; Ptuj; Drava Dakinda Ptuj : Brda

13.30; Dravograd; Koroška Dravograd : Nafta 1903

15.00; Koper; Koper : Gorica

Nedelja; 17.11.2019

13.30; Beltinci; Beltinci Klima Tratnjek : Brežice Terme Čatež

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kdo bo naslednjo sezono igral v prvi ligi?

Medtem, ko je večina slovenskih nogometnih klubov pred dnevi že zaključila sezono, je pred…