Nogometaši Nafte so prvič v tej sezoni povezali dve tekmi na domačem terenu, na katerih so vknjižili poln izplen točk. Na uvodu v deseti krog je v Lendavi z 2:1 padla Ilirija.

Pred domačimi navijači so Lendavčani srečanje odprli odlično, saj je že v 5. minuti Vedran Vinko sedmič v tej sezoni zatresel mrežo in sam prevzel vodstvo na drugoligaški lestvici strelcev. Enaintridesetletnik se je znašel na pravem mestu in v mrežo pospravil odbitek, potem ko je Elvis Džafić ubranil strel Marsela Stareta. Manj kot petnajst minut kasneje se je mreža gostov zatresla še drugič, ko je po lepi podaji Mihaela Rebernika z bližine zadel Erik Csaba Burai in vse je kazalo na lahko domačo zmago. Toda že nekaj trenutkov kasneje so tudi gostje pokazali zobe. Izkušeni Dejan Djermanović se je iz velike razdalje odločil za strel in ciljal v levi zgornji kot lendavski vrat, a je njegov strel za las zgrešil cilj. Na drugi strani je po pol ure igre blizu povišanja vodstva bil Alen Korošec, ki je v nevarni coni ukradel žogo nasprotniku ter prodrl pred gostujoča vrata in v zaključku akcije tudi prišel do strela, toda Džafić se je izkazal z odlično obrambo in žogo odbil v kot. Tik pred odhodom na odmor je nekaj nejevolje v domačem taboru povzročila poškodba vratarja Marka Galošija, ki ga je v eni izmed akcij v glavo zadel Milan Đajić. Triindvajsetletni čuvaj mreže dvoboja ni mogel nadaljevati in ga je zamenal Stefan Moćić.

Drugi polčas je minil predvsem v znamenju Ilirije, ki lahko obžaluje, da si ni priigrala kaj več kot le časten poraz. Upanje Ljubljančanom na pozitiven rezultat je s svojim tretjim zadetkom v sezoni dal Đajić, ki je zabil po le nekaj sekundah nadaljevanja. Po uri igre je Moćić že bil drugič premagan, toda izenačenja ni bilo, saj je domačega čuvaja mreže rešila prečka. V eni redkih pravih akcij Nafte v drugem polčasu bi Vinko lahko v 73. minuti odpravil vse dvome o zmagovalcu, a je polvisoka podaja Stareta z desne bila nekoliko premočna za domačega napadalca, ki je z levico meril tik ob vratnici. Takoj v naslednjem napadu je do priložnosti ponovno prišel Djermanović, ki je poizkušal z močnim strelom na bližnjo vratnico, a je Moćić s skrajnimi močmi strel odbil preko vrat. Dvajsetletni čuvaj mreže je nedvomno bil eden od junakov srečanja, kar je v samem zaključku potrdil še z odlično obrambo ob strelu Alena Čauševića, ki se je znašel sam pred domačimi vrati, a priložnosti ni uspel izkoristit. Dvoboj je sicer imel še dodaten epilog po zadnjem sodnikovem pisku, saj se gostje niso mogli sprijazniti z nekaterimi sodniškimi odločitvami in številni izmed njih so protestirali pri glavnem delivcu pravice Bojanu Tkalčiču, kar je privedlo do rdečega kartona za Džafića.


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krško začelo priprave na svojo 17 drugoligaško sezono

Drugoligaški klubi so te dni pričeli s pripravami na novo sezono. V torek je začel s pripr…