Že nekaj časa se na novo sezono pripravljajo tudi slovenski drugoligaši, ki s prvenstvom pričenjajo v drugem avgustovskem vikendu. Krško in Dravinja sta se včeraj oziroma danes pomerila z renomiranima nasprotnika s prostorov bivše Jugoslavije.


Krčani so se na domačem igrišču pomerili s Sarajevom, ki je sezono končal na tretjem mestu prvenstvene lestvice, v finalu pokalnega tekmovanja pa premagal zeniški Čelik. Srečanje je dobil dvakratni prvak Bosne in Hercegovine, čeprav so varovanci trenerja Tomaža Petrovića favoriziranim gostom povzročili kar nekaj preglavic in dobili tudi prvi polčas. Po slabem posredovanju sarajevske obrambe je v 36. minuti srečanja z razdalje zadel Miha Drnovšek. V drugem polčasu so priložnost v dresu Krškega dobili mlajši nogometaši, kar so Sarajevčani izkoristili in preobrnili rezultat. Po dobri uri igre je najprej izenačil Miloš Stojčev, ki je bil v drugo uspešen še v 72. minuti, končni izid srečanja pa je deset minut pred koncem obračunu postavil Ševko Okić.

SARAJEVO 3:1 KRŠKO
Stojčev (61′, 72′), Okić (80′); Drnovšek (36′)

Sarajevo: Plakalo, Barić, Protić, Mitrevski, Muharemović, Kostić, Mihojević, Purić, Handžić, Vusljanin, Duljević. Igrali so še: Bandović, Berberović, Puzigaća, Tatomirović, Dupovac, Radovac, Cimirot, Stojčev, Velkoski, Okić, Bilbija. Trener: Dženan Uščuplić.
Krško: Zalokar, Barkovič, Frelih, Vodeb, Petric, Drnovšek, Urbanč, Blazinčić, Sikošek, Slivšek, Tomič. Igrali so še: Štefanac, Štosić, Rožman, A. Kožar, Vidovič, Levičar, Dimitrovski, Jurečič. Trener: Tomaž Petrović.

Moštvo iz Slovenskih Konjic, ki se je po slavju med tretjeligaši ekspresno vrnilo med drugoligaše, je danes dopoldne gostovalo pod mariborskim Pohorjem. Dravinje se je podala v boj s kombinirano zasedbo beograjskega Partizana, ki danes zaključuje priprave v Slovenije, popoldne pa jo na Ptuju čaka še obračun z Gorico. Zmage s 3:0 so se veselili nogometaši Partizana, ki so mrežo Dravinje zatresli že v tretji minuti srečanja, ko je po lepi akciji zadel Fofana. Tudi Konjičani so si pripravili svoje priložnosti, saj se Sešlarjevi varovanci niso postavili pred svoj gol, kar so Beograjčani hitro izkoristili in v 14. minuti zadeli še drugič, potem ko je po podaji Markovića zadel Luka, ki je zmago črno-belih v 62. minuti srečanja potrdil še z drugim zadetkom na tekmi.

PARTIZAN 3:0 DRAVINJA
Fofana (3′), Luka (14′, 62′)

Partizan: Kljajić, Pauljević, Ostojić, Stevanović, Bogosavac, Marković, Gulan, Luka, Ilić, Fofana, Ninković. Igrali so še: Živković, Lukić, Šaponjić. Trener: Marko Nikolić.
Dravinja: Klevže, Čander, Klobasa, Borenović, Hren, Gosak, Klokočovnik, Černec, Čakš, Vezjak, Alenc. Igrali so še: Jelenko, Brglez, Hribernik, Bašič, Ratković, Ribič. Trener: Simon Sešlar.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Primorje odstavilo trenerja

Iz Nogometnega društva Primorje Ajdovščina so sporočili, da so se sporazumno razšli z dose…