Novomeška Krka je odlično rezultatsko serijo v tej pomladi zaključila na identičen način kot jo je začela, z gostujočo zmago. Dolenjci v letu 2022 ne poznajo poraza.

Dvanajst tekem, devet zmag in trije remiji so bilanca Krke v spomladanskem delu, ki je močno popravila vtis, ki ga je pustila po precej bledem prvem delu sezone. Novomeščani so na zadnji tekmi sezone gostovali v Ajdovščini in proti sinovom burje slavili z rezultatom 1:2. Pred lepo zapolnjenimi tribunami ajdovskega mestnega stadiona sta ekipi Primorja in Krke na odmor odšli z neodločenim rezultatom, potem ko je v 35. minuti Marko Huč najprej goste popeljal v vodstvo, toda le sedem minut kasneje je Haris Sadiković zabil za izenačenje. Edini zadetek v drugem polčasu je padel tik pred koncem rednega dela, ko je za razočaranje domačih navijačev poskrbel Josip Majić. Hrvat je v drugem delu sezone bil gonilna sila Dolenjcev, saj je na dvanajstih tekmah zabil neverjetnih petnajst golov.

Krka je po zaslugi odlične spomladanske serije sezono ponovno zaključila med najboljšimi ekipami 2. SNL, zaostala je le za Gorico in Triglavom. Ekipa Primorja je lani kot novinec v ligi osvojila 12. mesto, letos pa so Ajdovci storili še korak dlje in bodo sezono končali na 8. mestu oziroma v zgornji polovici lestvice.


  • Ajdovščina: KRKA 1:2 (1:1) Sadiković (42′) ; Huč (35′), Majić (89′)Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dekani zaključujejo tretji teden priprav

Vse drugoligaške ekipe se intenzivno pripravljajo in krepijo za prihajajočo sezono. Tako j…