Krka je na domačem terenu gostila ekipo Fužinarja in Korošce domov pospremila s petimi zadetki v mreži. Kljub dvojnemu vodstvu gostov so se novih treh točk na koncu veselili Novomeščani.


Fužinar je v Novem mestu iskal pot iz krize, potem ko ekipa iz Raven ni zmagala že več kot mesec dni oziroma štiri kroge zapored. Korošci so dvoboj začeli odlično in že v 6. minuti srečanja povedli, potem ko je Matej Potokar zabil svoj tretji zadetek v sezoni. Vendar pa vodstvo ni trajalo dolgo, saj so domačini kmalu odgovorili in po uspešno izvedeni najstrožji kazni, ki jo je izvedel Marko Huč, prišli do izenačenja in izida prvega polčasa. Tudi začetek drugega dela je bil odigran po notah gostov, ki so po dveh hitrih zadetkih Edija Horvata takoj povedli z 1:3, kar pa na koncu ni bilo dovolj. Črne minute so za Fužinar sledile po dobri uri igre, ko sta Jure Grubelnik v 62. in nato še Matej Potokar v 68. minuti prejela drugi rumeni karton in sta morala teren zapustiti. Domačini so prednost dveh igralcev več znali izkoristiti, v 76. minuti je Marko Brekalo iz nove najstrožje kazni izid znižal, štiri minute kasneje pa je isti igralec poskrbel še za izenačenje. V samem zaključku so Dolenjci pritisnili proti gostujočim vratom in do preobrata prišli v 87. minuti po zaslugi Ivana Brekala. Globoko v sodnikovem dodatku je za končnih 5:3 poskrbel Anis Jašaragić.

Ravenčani so sezono začeli zelo dobro in bili po dveh krogih na vrhu lestvice s stoodstonim izkupičkom, nato pa je sledil padec in serija petih tekem brez zmage. Na zadnjih treh so Korošci ostali brez točk. Krka je ob Nafti še edina ekipa brez poraza, Novomeščani so ob petih zmagah še dvakrat remizirali.

Krka – Fužinar Ravne 5:3 (1:1)
Huč (14′ 11m), M. Brekalo (76′ 11m, 80′), I. Brekalo (87′), Jašaragić (90+3′); Potokar (6′), Horvat (46′, 47′)
RK: Grubelnik (62′), Potokar (68′) – oba Fužinar

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Televizijski prenos z Rogaške Slatine

V devetem krogu 2. Slovenske nogometne lige bodo blagoslova televizijskega prenosa deležni…