Dravinja iz Slovenskih Konjic si je v minuli sezoni priigrala ekspresno vrnitev med drugoligaše. Moštvo trenerja Simona Sešlarja v celotni sezoni ni doživelo niti enega poraza, v 26 tekmah pa so vsega šestkrat oddali točke, prednost pred zasledovalci je bilo zato razumljivo visoka.


V Slovenskih Konjicah so minuli tedni tako znova minili v znamenju priprav na drugoligaške preizkuse, ki se za Dravinjo pričenjajo 9. avgusta, ko bodo na igrišču v Dobravi gostilo moštvo TKK Tolmina, ki je v minuli sezoni slavil v zahodni tretjeligaški skupini. Še pred začetkom drugoligaškega plesa so v vodstvu kluba poskrbeli za nekaj novincev. V moštvo se je vrnil Siniša Borenović, ki je Konjičanom pomagal že v lanski sezoni, tudi v novi pa bo imel status posojenega nogometaša, Celjani so ga posodili do konca koledarskega leta. Iz Celja je prišel tudi Tadej Gaber, ki bo posojen do konca sezone. 22-letni bočni branilec že ima nekaj izkušenj z igranjem v 2. SNL, saj je v minuli sezoni nosil dres Šmartnega. Iz sosednjih Zreč sta v Dravinjo prestopila Blaž Brglez in Kristjan Klobasa, Primož Hren pa je bil doslej član celjskega Šampiona.

Simon Sešlar v novi sezoni med drugim ne bo mogel računati na Urbana Čandra, s 23 zadetki drugi strelec 3. SNL vzhod, je nove tekmovalne izzive poiskal pri severnih sosedih, igral bo za nižjeligaški Ilz. Pravtako pa je v Avstrijo prestopil zdaj že bivši kapetan Jernej Čerenak.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nezadovoljstvo v taboru Triglava: “Teren ni spominjal na nogometno igrišče”

Nogometaši Triglava so s sobotnim porazom v Rogaški Slatini zaključili jesenski del sezone…