Tudi za drugoligaši je konec prvenstva, ki se je končal s 30. krogom v nedeljo. Prvak je postal AŠK Bravo, ki je v celotni sezoni slavil 22 krat, 3 krat je igral neodločeno 5 krat pa je premoč priznal nasprotnim ekipam. Takoj za Ljubljančani so se uvrstili nogometaši sežanskega Tabora, ki so zbrali šest točk manj in si s tem zagotovili dve dodatni tekmi za uvrstitev v Prvo Ligo proti Gorici. Iz 2. slovenske nogometne lige sta izpadla Ankaran Hrvatini in ljubljanska Ilirija 1911.


Kralj strelcev prihaja iz tretjeuvrščene ekipe Radomelj, Anel Hajrić je na 30. prvenstvenih tekmah nasprotnikovo mrežo zatresel, kar 35. krat, pet zadetkov pa je dosegel iz najstrožje kazni. Na koncu je za, kar enajst zadetkov zaostal napadalec Tabor Sežane Papa Ibou Kebe, tretje mest pa sta si razdelila Mustafa Nukić iz ljubljanskega Brava in Jaka Bizjak, ki je prvo polovico sezono nastopal za ptujsko Dravo, drugo polovico pa za lendavsko Nafto 1903.

Foto: Facebook @NK Radomlje

V letošnji sezoni so gledalci na 240 tekmah videli kar 726 zadetkov, povprečno 3,03 zadetke na tekmo, kar je 0,20 % zadetkov manj na tekmo kot v lanski sezoni.  

Skupno si je 240 tekem 2. slovenske nogometne lige v živo ogledalo 50.983 gledalcev, kar je povprečno 213 gledalcev na tekmo. Obisk glede na lansko sezono je upadel za približno 23 %, saj si je lani tekme v živo ogledalo 66.505 gledalcev. Največ gledalcev se je zbralo na prekmurskem derbiju v 4. krogu, ko je Nafta 1903 v Beltincih slavila z 2:4. Najmanj gledalcev pa se je zbralo v 22. krogu, ko je zmago Krke proti Ankaranu v gosteh videlo borih 30 gledalcev.

Največ gledalcev v letošnji sezoni je privabila ekipa lendavske Nafte 1903, ki jo je v vseh 30. krogih v živo spremljalo 10.230 gledalcev, sledi jim ekipa CherryBox24 Tabor Sežana z 9.080 gledalci in Beltinci z 8.755 gledalci. Najmanj gledalcev v vseh 30. krogih je na delu videlo ekipo Ankaran Hrvatinov, ki je zbrala 4.260 gledalcev.

Foto: Blaž Weindorfer

Tudi na svoj stadion je največ gledalcev privabila lendavska Nafta 1903, srečanja v Lendavi si je ogledalo skupaj 6.250 gledalcev, na drugem mestu Lendavčanom z 5.250 gledalci sledita Beltinci in CherryBox24 Tabor Sežana. Najmanj gledalcev je doma spremljalo ekipo Ankarana, samo 1.470.  

Največ zaporednih zmag sta vknjižili vodilni ekipi iz prvenstvene lestvice, sedem krat sta se ekipi AŠK Bravo in CherryBox24 Tabor Sežane zapored veselili zmag. Kar 14 tekem pa je trajal niz Sežančanov brez poraza. Največ zaporednih porazov je vknjižila ekipa Ankaran Hrvatinov, ki je kar šest tekem zapored igrišče zapuščala brez osvojene točke, prav tako so Ankarančani kar 12 tekem zapovrstjo bili brez zmage.

Sodniki so skupaj podelili kar 1.136 rumenih in 64 rdečih kartonov. Največkrat je bil opozorjen igralec ravenskega Fužinarja Nejc Rober, ki je prejel kar 11 rumenih kartonov in 1 rdeč karton. Sledi mu nogometaši Rogaške Aleš Grošič, ki je prejel 11 rumenih kartonov, tretje mesto pa si delita Klemen Kunstelj iz ekipe Roltek Dob in Nejc Doplihar iz ekipe Vitanest Bilje, ki sta prejela 9 rumenih kartonov, oba pa sta prejela tudi 1 rdeč karton.

Največ nastopov sta v letošnji sezoni 2. slovenske nogometne lige zbrala Žan Nikolić iz dekanskega Jadrana in Florjan Raduha in lendavske Nafta 1903, ki sta igrala na vseh 30 tekmah. Absolutni zmagovalec, ki je zbral vse igralne minute v letošnji sezoni pa je vratar Lendavčanov Florjan Raduha, ki je igral vseh 2.700 minut.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO / VIDEO: Krško poslalo Brežice v tretjo ligo

Stadion Matije Gubca v Krškem je bilo prizorišče četrtega obračuna v drugi ligi med večnim…