Leto 2023 je v Posavju prineslo velike spremembe. V Krškem so se nogometni zanesenjaki odločili, da v dobro tamkajšnjega nogometa združijo moči in po štirih letih delovanja dveh klubov pričnejo proces poenotenja NK Krško in NK Posavje Krško.

Ideja je prvič javno bila predstavljena decembra lani ob odprtju razstave ob 100-letnici nogometa v Krškem, pobudo zanjo pa je dal novoizvoljeni župan Krškega Janez Kerin. Postopna združitev klubov je že v teku, dokončno pa bi naj bila zaključena v tem mesecu. V ta namen je že prišlo do formalnega pričetka vrnitve NK Posavje Krško pod okrilje NK Krško in do združitve obeh članskih ekip ter njunih mladinskih selekcij. Preostale selekcije bodo vsaj do konca aktualne sezone še nastopale ločeno.

Posavje Krško posledično v 3. SNL vzhod več ne bo nastopalo, glavni cilj v spomladanskem delu sezone pa bo obstanek Krškega v 2. SNL. Moštvo bo do zastavljenega cilja poskušal privesti Rok Zorko, kateremu bodo pomagali Slaviša Dvorančič, Primož Četrtič in Jan Račič. Naloga bo vse prej kot lahka, saj so Krčani zimski odmor preživeli na zadnjem mestu 2. SNL. Na dnu drugoligaške lestvice so točkovne razlike sicer zelo majhne, saj zadnje štiri ekipe ločujejo le tri točke. Prav tako bo izziv predstavljal dosedanji dolg Krškega, ki ga bo za mirno delovanje kluba potrebno sanirati. Finančni primanjkljaj bi se naj približal številki četrt milijona evrov. Večji del tega zneska nameravajo pokriti s pomočjo prestopov nekdanjih nogometašev. Kot je poročal portal Posavski obzornik bo Krško ob poletni selitvi Benjamina Šeška v nemški Leipzig prejemnik 120 tisoč evrov, v bližnji prihodnosti pa si v Posavju obetajo še nekaj nekaj denarja ob nadaljnjem prestopu Charlesa Ikwuamesija iz Celja.

“Prvotni cilj združene članske ekipe je obstanek v 2. slovenski ligi. Dolgoročno želimo mestu in navijačem vrniti napadalno in všečno domačo ekipo. Najbolj talentiranim Krčanom in Posavcem pa ponuditi možnost, da se v domačem klubu uveljavijo v članskem nogometu že kot najstniki ter prestopijo v svet profesionalizma kot zrele osebnosti,” so na socialnih omrežjih predstavili nov projekt v Krškem. Združeno člansko moštvo bo prvič na delu že to nedeljo, ko Krčane čaka pomemben obračun v boju za obstanek. Na stadionu Matije Gubca bodo ob 15. uri gostovali nogometaši kranjskega Triglava.


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Beltinci po porazu Nafte še bližje prvemu mestu

Dravinja je včeraj, ob 17.00 uri, gostila Beltince. Gostje so na tekmi 25. kroga v 2. SNL …