NK Rogaška, ki po 20. odigranih krogih 2. SNL zaseda sam vrh ligaške razpredelnice, ima v svojih vrstah nogometaša, katerega si po besedah trenerja Oskarja Drobneta želi polovica klubov iz prve lige. Gre za brazilskega vezista Thalissona, ki pa je za marsikaterega nogometnega navdušenca še zmeraj popolna neznanka.


Charles Alves Moreir Thalisson je svojo nogometno pot začel pri brazilskem nižjeligašu Legiãu, od koder se je oktobra 2020 preselil k našim južnim sosedom in oblekel dres varaždinske Svobode. Manj kot leto dni kasneje se je 24-letni defenzivni vezist znašel na radarju Rogaške, ki ga je nato pripeljala v svoje vrste ter mu ponudila pogodbo do junija 2024. V tem času je Thalisson postal nepogrešljiv člen začetne enajsterice črno-belih, za katere je na 43 tekmah zadel en gol in prispeval dve asistenci.

Odlične predstave brazilskega nogometaša, katerega vrednost se po podatkih Transfermarkta giblje okrog 100 tisočakov, pa niso ostale neopažene tudi med slovenskimi prvoligaši. V intervjuju za Večer je Drobne povedal, da morajo tudi klubi iz nižjih lig gledati na to, da z odhodi nogometašev napolnijo klubske blagajne. “Tudi drugoligaši bi radi zaslužili, če le lahko. Tako smo našli Brazilca, ki ga hoče pol prve lige.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Anže Mlakar
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

VIDEO: Szabo junak obračuna v Lendavi, Nafta do prve zmage v tem letu

Šest zadetkov, dve enajstmetrovki in dva rdeča kartona so bilanca razburljivega obračuna m…