Beltinci tudi v svoji tretji sezoni 2. SNL uspešno krmarijo med drugoligaško konkurenco. Cilj vodstva kluba pred pričetkom aktualne sezone je bila sredina lestvice, ekipa pa se trenutno nahaja na desetem mestu ter samo za dve točki zaostaja za zgornjo polovico prvenstvene razpredelnice. Kot je za klubsko spletno stran dejal glavni trener Radovan Karanović, so z dosedanjim delom sezone lahko zadovoljni.


“Kar se tiče prve tretjine sezone, lahko rečem da sem glede same pozicije na tabeli delno zadovoljen, moje mnenje je, da smo si po prikazanem zaslužili kakšno točko več, ker bi potem dejansko bili vsaj za dve do tri mesta višje na tabeli. Če pa temu dodamo še uspeh v pokalu in da nam je uspelo premagati prvoligaša Bravo sem na koncu lahko zadovoljen, brez obzira na neuspehe na zadnjih tekmah. Razlog zakaj je prišlo do tega je število tekem v zadnjih treh tednih in če vemo da večina fantov dela in študira, je bilo po eni strani tudi za pričakovati, ker je v kontinuiteti težko zadržati tako formo,” je svoj pogled na uvodni del sezone podal trener Karanović, ki je na klop prekmurskega drugoligaša prišel junija lani.

Strateg, ki je na začetku meseca dopolnil 52 let, je v prejšnji prekinjeni sezoni klub povedel do dvajsetih točk na prav toliko tekmah, v trenutni je točkovno povprečje še nekoliko višje. Karanović se napredka zaveda, a hkrati poudarja, da je stvari mogoče še izboljšati: “Največji napredek smo dosegli v organizaciji igre v napadu, tudi agresivnost je na dosti višjem nivoju kot v lanski sezoni, dosti lažje igramo v obeh fazah igre, v obrambi in napadu. Popraviti bo potrebno predvsem individualno igro v obrambi, tukaj delamo preveč napak, kar nas na koncu dostikrat stane zelo pomembnih točk.”

Beltinčane že v soboto čaka nov težek nasprotnik, saj bodo žuti na svojem terenu gostili ekipo Doba, že prihodnji teden pa ekipo čaka nov izziv v pokalu. Prekmurci so pred mesecem in pol poskrbeli za največje presenečenje uvodnega kroga, ko so iz nadaljnega tekmovanja izločili ekipo Brava. Tudi tokrat bo nasprotnik prvoligaš, v Beltince namreč prihaja ekipa Domžal. Kaj lahko Karanović in njegovi varovanci naredijo tokrat? “Naredili bomo vse, da se tudi na tej tekmi zelo dobro izkažemo, je pa res da nam te tekme odvzamejo kar nekaj moči in se to nedvomno pozna v prvenstvu. Je pa to nagrada in istočasno izziv za večino teh fantov, da igrajo tudi uradne tekme proti prvoligaškim ekipam.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zorko ni več trener novomeške Krke

Nogometni klub Krka je sporočil, da Rok Zorko ni več trener njihovega članskega moštva. Tr…