V minulih dneh je v javnosti odjeknila novica o finančnih težavah kluba Drava Ptuj, potem ko je Cristian Cuffaro, sicer oče nogometaša Drave Ignacija Cuffara, v medijih govoril o težavah in problemih, ki se dogajajo pri ptujskem drugoligašu. Nekateri mediji so že ugibali o najbolj črnih scenarijih ter odhodu glavnega sponzorja iz Nigerije, kar je sprva demantiral Nastja Čeh, sedaj pa so se oglasili tudi Nigerijci.


“Mojemu sinu ne morem pomagati. Delajo mu veliko psihološko škodo in kot oče sem zelo zaskrbljen, saj ni dobil plače že šest mesecev,” je v odprtem pismu spletnemu portalu Mariborinfo potožil Cristian Cuffaro, v omenjenem mediju pa so nato objavili neuradne informacije, da je odhod nigerijskih sponzorjev, podjetja Dakinda, ki po dogovoru zagotavljajo okoli 75% letnega proračuna kluba, le še vprašanje časa. Ob tem so dodali, da bi naj v klubu prekinili sodelovanje z Nastjo Čehom ter ga bojda celo prepodili iz klubskih pisarn.

Prvi se je nato oglasil Nastja Čeh in vse navedbe ostro demantiral ter zagotovil, da še naprej ostaja direktor kluba in trener ene od mlajših selekcij. Čeh je zavrnil navedbe, da igralci niso dobili plač že šest mesecev ter priznal, da v klubu težave sicer obstajajo, a da se zaostale obveznosti do nekaterih igralcev največ v višini ene in pol oziroma dve in pol mesečne plače. Ob tem je nekdanji slovenski reprezentant zatrdil, da Nigerijci, ki so doslej v klub vložili že več kot pol milijona evrov in imajo pogodbo z Dravo podpisano vse do leta 2021, še naprej ostajajo zvesti dogovoru, ki ga bodo spoštovali tudi v bodoče.

V popoldanskih urah današnjega dneva pa se je oglasil tudi predsednik kluba Emmanuel Oloja Akpakwu in v spletnem nagovoru zatrdil, da podjetje Dakinda še naprej stoji in bo stalo za nogometnim drugoligašem iz Ptuja: “Rad bi vsem navijačem zagotovil, da podjetje Dakinda še naprej zvesto stoji ob NK Dravi. Rad bi vam zagotovil, da klub dela po najboljših močeh, da s skupnimi močmi pridemo na vrh. To sezono delamo vse, kar je v naši moči in tako bo tudi na naslednji tekmi 17. novembra. Pridružite se nam! Bodite del te tekme, pridite in podprite Dravo. Klubu in igralcem zagotavljamo in dajemo vso potrebno podporo. Mi stojimo za vami, radi vas imamo ter verjamemo v klub, igralce in vodstvo. Vsi hodimo na isti poti. Bog blagoslovi NK Dravo Dakindo Ptuj. Drava! Drava! Drava!”

Kako se bodo naprej odvijale zadeve na Ptuju bo vsekakor zanimivo spremljati še naprej. Drava, ki je še pred nekaj meseci igrala dodatne kvalifikacije za vstop v prvo ligo, Triglav je na dveh tekmah bil boljši s skupnim izidom 6:3, po polovici letošnje sezone v 2. SNL trenutno s 24 osvojenimi točkami zaseda šesto mesto in za vrhom zaostaja devet točk.

Več bi naj bilo znanega jutri, saj bo NK Drava Ptuj ob 11.00 uri v organizirala novinarsko konferenco.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Fridl na klopi Drave debitiral z remijem

Franc Fridl, ki je vodenje Drave prevzel pred nekaj dnevi je včeraj na tekmi v Konjicah, n…