Pred prihajajočo sezono je primorski drugoligaš ND Bilje predstavil lepo število novincev v članskem mošvu. Med znanimi obrazi slovenske nogometne scene, povratniki v klubsko sredino ter lanskoletnimi mladinci se je znašel tudi Tin Matić, nekdanji član zagrebškega Dinama in varšavske Legije. Nekdanji član hrvaške reprezentance do 19 let, za katero je na 11 nastopih zabil šest zadetkov, se je kot soigralec Ivana Božića (NK Celje) ter Bojana Kneževića (ex NK Olimpija Ljubljana) dokazoval tudi v mladinski Ligi prvakov. Članskega nogometa se Zagrebčan v zadnjih letih ni pretirano naigral. Po več posojah na Poljskem ter vrnitvi v matični NK Hrvatski Dragovoljac se je odločil sprejeti ponudbo Bilj, ki so preteklo sezono končale kot osmouvrščene v drugoligaški konkurenci. Na svojem drugem uradnem nastopu v črno-belem dresu je hrvaški napadalec vknjižil svojo prvo asistenco ob zmagi nad Rudarjem, zagotovo pa lahko kmalu pričakujemo tudi premierni zadetek Tina Matića na slovenski sceni.


Minilo je že nekaj dni od vašega prihoda v Slovenijo. Kako ste se privadili na ekipo ter življenje v novem okolju?

S prilagajanjem ni bilo nikakršnih problemov. Ljudje iz kluba so mi v veliki meri pomagali, da se v Biljah počutim prijetno. Vsak dan mi je tukaj vse bolj in bolj všeč. Tudi spoznavanje z ekipo je bilo super, skozi prvih nekaj treningov sem jih vse uspel hitro spoznati.  Večinoma gre za mlade fante in nimamo problemov s komunikacijo. Fantje so zelo odprti in pozitivno so me sprejeli. Atmosfera v slačilnici je odlična, uživamo v vsakodnevnih treningih, na pripravah smo trdo delali in se pripravljali na začetek prvenstva, tako da zdaj komaj čakamo, da začnemo z zmagovanjem in osvajanjem točk.

Že kot zelo mlad nogometaš ste odšli v Dinamo, ki si je v zadnjih letih pridobil naziv ene izmed najkvalitetnejših mladinskih nogometnih šol v regiji. Kako se vi sami spominjate svojega časa v mladinskem pogonu zagrebškega velikana?

Za mladega nogometaša situacija v mladinski šoli Dinama situacija res ni preprosta. Ves čas si pod pritiskom in igraš proti ekipam, ki komaj čakajo, da zaigrajo proti Dinamu ter ga poskušajo premagati. Kljub temu; imel sem priložnost igrati z vrhunskimi soigralci ter trenirati z vrhunskimi trenerji. Najpomembnejše je to, da sem skozi teh 10 let, ki sem jih preživel v Dinamu pridobil ogromno znanja. Mislim, da je to na koncu tisto, kar šteje največ.

Obdobju v Dinamu je sledil prestop v Legio iz Varšave. Kako bi samo opisali svojo Poljsko epizodo?

Iz Poljske sem dobil ponudbo, ki je nisem mogel zavrniti. Legia je je zelo velik klub, na žalost mi je morda zmanjkalo malo športne sreče in srečnih okoliščin, da bi se ta epizoda končala še bolje in lepše. V tem času sem imel sem nekaj nesrečnih poškdob, ki so me oddaljile od nogometnih igrišč. Prav tako  so ljudje, ki so me pripeljali v Legio na žalost po enem letu odšli iz kluba, spremenila se je celotna uprava, pa je nato moja zgodba v poljski prestolnici zašla na neko čudno pot. Ne glede na to mislim, da sem si skozi štiri leta, ki sem jih tam preživel, nabral ogromno izkušenj, ki mi bodo kot mlademu nogometašu zagotovo koristile v nadaljevanju kariere.

Kako je prišlo do prestopa v Bilje? Ste imeli na mizi tudi kakšne druge ponudbe?

Prejel sem klic trenerja Marina Mikaca, ki mi je pojasnil situacijo v klubu ter okoli njega. Želel me je videti v moštvu Bilj in hitro sem dojel, da imava s trenerjem podobno razmišljanje. O njemu sem pred tem slišal veliko pozitivnih stvari in to je bilo vse, kar sem potreboval. Ob tem mi je seveda v veliko pomoč bil moj prijatelj in agent Tim Kolar, ki je tudi sam donedavno igral v Sloveniji, preko njega so ljudje iz kluba vzpostavili stik z mano. Imel sem še razne druge ponudbe, a v tem trenutku mi je najpomembnejše, zaradi prisilnega počitka po poškodbah v preteklosti, da redno dobivam igralne minute in zato sem se na koncu tudi odločil za prihod v Bilje.

Ste pred prihodom v Slovenijo govorili z bivšimi soigralci, ki so tukaj že igrali?

Iskreno, z bivšimi soigralci se pred prihodom nisem slišal, saj mi je trener skozi nekaj telefonskih klicev obrazložil stanje in želel sem se čim prej priključiti ekipi, zato smo se na koncu uspeli vse skupaj hitro dogovoriti.

Kakšno je tvoje mnenje o 2. SNL in kako bi jo primerjal z ostalimi ligaškimi tekmovanju, v katerih si do sedaj igral?

Zaenkrat je še prezgodaj, da bi lahko povlekel kakšne primerjave z drugimi ligami. Nisem še imel veliko priložnosti videti druge klube in njihove pogoje za delo. Glede na to kar sem slišal, sem mnenja, da gre za dobro ligo za mlade nogometaše, ki želijo pokazati svoj talent in narediti korak naprej v svoji karieri.

Kakšna so vaša pričakovanja v letošnji sezoni?

Pričakujem, da bomo z ekipo dosegli čim boljši rezultat. To je seveda kolektivni cilj, ob enem pa tudi moj osebni. Nogomet je vendarle ekipni šport in najpomembnejša je ekipa. Moja želja je, da čim več igram in se ponovno vključim v tekmovalni ritem, dajem svoj maksimum na igrišču ter s

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Florijan Ropert
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Televizijski prenos z Rogaške Slatine

V devetem krogu 2. Slovenske nogometne lige bodo blagoslova televizijskega prenosa deležni…