Nogometaši kranjskega Triglava se zavzeto pripravljajo na novo sezono, v kateri se bodo skušali vrniti med prvoligaše. Moštvo je doživelo nekaj sprememb, saj so se Luka Majcen, Lamin Diallo, Ajdin Redžić in Tilen Klemenčič podali novim izzivom naproti, moštvo pa bo tako še mlajše kot v lanski sezoni.


Siniša Brkić, trener kranjskega moštva, je pred začetkom drugoligaškega tekmovanja posegel tudi po nekaterih spremembah igralnih položajev. Izkušeni Vlado Šmit, ki ima ob Alenu Krciću bogate izkušnje z igranjem v Italiji, je v pripravljalnih tekmah igral na položaju zadnjega vezista, medtem ko je bil hitronogi Igor Bukara na pozicijo desnega bočnega branilca. Mladi Gorenjec, ki je v dveh sezonah na prvoligaških zelenicah zbral 17 nastopov, je ob ‘prekomandi’ za klubsko spletno stran povedal, da ni imel težav s spremembo: “Zame to ni nov položaj, saj sem na desnem bočnem igral že pri mlajših selekcijah. Res pa je, da sem nekaj zadnjih let igral v napadu, ampak menim, da nimam večjih težav pri ponovnem privajanju na to igralno mesto. Sem sam na desni strani, potrebno je ogromno pomagati tako v napadu kot tudi obrambi, a mislim, da sem dosedaj pokazal kar kakovostne predstave. Predvsem trenerjeve pohvale mi vlivajo veliko samozavesti.”

Kranjčani so v šestih pripravljalnih tekmah sicer dosegli le eno zmago, pred dnevi so premagali novopečenega tretjeligaša Lesce, a porazi ne vsaj zaenkrat še ne skrbijo, zato pa lahko strokovni štab veseli podatek, da gre proti nasprotnim vratom več zaključnih poizkusov, s čimer je zadovoljen tudi 18-letni Bukara: “Že v minuli sezoni je bilo jasno, da premalo streljamo na vrata nasprotnika, ko smo prišli v položaje za udarce na vrata, smo iskali nepotrebne podaje. Zdaj temu ni več tako, odločamo se za strele z razdalje, pošiljamo več visokih prdložkov in čakamo na odbite žoge. Vse to se je med drugim za uspešno izkazalo tudi na zadnji tekmi, ko smo štirikrat zadeli.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Dob zabil kar štirikrat, remi v Dekanih

Končani sta obe današnji tekmi v 2.SNL. Dobljani so nekoliko presenetljivo visoko odpravil…