Fužinar in Nafta tudi po treh krogih ostajata neporaženga. Korošci in Prekmurci so se na Ravnah udarili v derbiju kroga in se razšli brez zmagovalca. Lendavčani so do točke prišli šest minut pred koncem rednega dela.


Zaradi znanega sklepa NZS je stadion Fužinarja ponovno sameval, a to ni odvrnilo nogometa željne Korošce, da si iz bližnjega hriba v lepem vremenu ogledajo dvoboj za prvo mesto na lestvici. Obračun na terenu je spremljalo nekaj sto gledalcev, ki so domov odhajali z mešanimi občutki. Fužinar je povedel že v 12. minuti srečanja, ko se je ponovno med strelce vpisal Tadej Trdina in postavil izid polčasa. Visokorasli napadalec, ki je večino svoje kariere preživel pri naših severnih sosedih, je v tej sezoni zabil že petkrat in še naprej zaseda sam vrh lestvice strelcev. Lendavčani so se porazu izognili v drugem delu, ko je Nermin Haljeta zatresel mrežo na svoji prvi uradni tekmi za klub. Haljeta, ki je v prejšnji sezoni 2. SNL v dresu Drave na 19 tekmah zabil 9 golov, je za Nafto podpisal sredi tega tedna in je v igro vstopil na začetku drugega polčasa.

Ravenčani in Lendavčani s sedmimi točkami ostajajo na vrhu lestvice 2. SNL, tam pa so se jim v tem krogu, z visoko zmago nad Brici, pridružili še Novomeščani.

FUŽINAR RAVNE – NAFTA 1903 1:1 (1:0)
Trdina (12′); Haljeta (84′)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dve mojstrovini za skok Triglava z dna lestvice

Nogometaši Triglava ne zasedajo več zadnjega mesta v 2. SNL, potem ko so Kranjčani iz gost…