V zaostali tekmi šestega kroga 2. SNL so nogometaši Gorice dosegli minimalno zmago na gostovanju v Krškem in prvič v sezoni zavzeli sam vrh lestvice. Na drugi tekmi je primorski obračun med Dekani in Biljami minil brez zadetkov.

Štirikratni državni prvaki so letošnjo sezono začeli s porazom proti Triglavu, nato pa so v nadaljnjih sedmih obračunih vselej osvojili poln izplen točk. Tokrat je za zmago bil najbolj zaslužen Žan Leban, ki je na stadionu Matije Gubca edini zadetek na srečanju dosegel sredi prvega polčasa. Krčani so najbližje izenačenju bili v samem zaključku drugega polčasa, ko je Uroša Likarja rešil okvir vrat. Primorci so z novo zmago zavzeli prvo mesto na prvenstveni razpredelnici, kjer imajo sedaj dve točki prednosti pred kranjskim Triglavom. Krčani z devetimi točkami zasedajo 11. mesto.

Na drugi zaostali tekmi se je primorski obračun med Dekani in Biljami končal brez zadetkov in z delitvijo točk. Dekančani po osmih krogih tako še naprej ostajajo brez zmage. Doslej so osvojili štiri točke, kar je dovolj za predzadnje mesto. Biljenci z osmimi točkami zasedajo štiri mesta višje na lestvici.


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Elšnik: Želimo dokazati, da sobotna zmaga ni bila slučaj

Po prvenstvenem obračunu Kopra in Olimpije, ki so ga z minimalno zmago dobili Ljubljančani…