Včerajšnje popoldne sta za prijateljske obračune izkoristila tudi dva člana 2. SNL, ki gojita visoke ambicije v prihajajoči sezoni. Na delu so bili nogometaši Gorice in Nafte, ki pa so bili polovično uspešni.


Novogoričani so v italijanski Padovi odigrali tekmo proti reprezentanci Omana do 23 let in se ob koncu dvoboja veselili zmage z rezultatom 2:1. Tekmo so sicer bolje začeli Arabci, ki so po napaki varovancev Borivoja Lučića prešli v vodstvo že v 13. minuti, a so Primorci tik pred odmorom prišli do zasluženega izenačenja, pod katerega se je podpisal Etien Velikonja. Obe ekipi sta v drugem delu premešali zasedbi, trenutek odločitve pa je prišel v 74. minuti, ko je po podaji iz kota v omanskem kazenskem prostoru najvišje skočil Tine Kavčič in postavil končnih 2:1.

Lendavčani so le nekaj dni po začetku priprav na svojem stadionu gostili mladinsko ekipo ruskega prvoligaša Krasnodar. Dvoboj, ki je ob dogovoru obeh ekip trajal 100 minut, so z minimalnih 1:0 dobili Rusi, ki so povedli že v 12. minuti igre in nato vodstvo obdržali vse do zadnjega sodnikovega piska.

V tem tednu so s pripravami pričeli tudi nogometaši Jadrana iz Dekanov in včeraj odigrali prvo pripravljalno tekmo. Na svoji zelenici so s 7:1 premagali FC Select, v sredo pa jih v Murski Soboti čaka dvoboj s slovitim Dinamom iz Zagreba.

ND Gorica – Oman U23 2:1
Velikonja 43′, Kavčič 74′

Nafta 1903 – Krasnodar U19 0:1

Jadran Dekani – FC Select 7:1
Verunica 3x, Rumora 2x, Zyba, Pribac

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krško začelo priprave na svojo 17 drugoligaško sezono

Drugoligaški klubi so te dni pričeli s pripravami na novo sezono. V torek je začel s pripr…