Nogometaši Gorice so v Slovenski Bistrici svoje delo opravili z odliko in s petardo odpravili domačo zasedbo, pri kateri se je na klop vrnil Goran Stanković. Sinje-modri so z novo zmago skočili tik pod vrh prvenstvene razpredelnice in bodo zvečer pogledovali v Lendavo, kjer bo na sporedu prekmurski derbi.


V Novi Gorici si želijo ekspresnega povratka med prvoligaše, kar v zadnem obdobju tudi kažejo na igrišču. Mesec marec so varovanci Mirana Srebrniča zaključili s tretjo zaporedno zmago. Na petih spomladanskih obračunih so poln izplen osvojili kar štirikrat, med drugim so ugnali tudi vodilne Lendavčane. Edini “črni madež” za zdaj ostaja domači remi proti Dekanom. Lepo sobotno popoldne na Štajerskem so Primorci začinili s strelsko zelo učinkovito predstavo, saj so mrežo Marka Deronje zatresli kar petkrat. Srebrniča prav gotovo dodatno veseli dejstvo, da se je med strelce vpisalo pet različnih igralcev. S tremi točkami se je Gorica tik pod vrhom točkovno izenačila z Beltinci, njihov zaostanek za vodilno Nafto pa ob odigrani tekmi več znaša le štiri točke.

V Slovenskih Konjicah je bolj vroče kot na igrišču bilo na tribuni. Za razliko od bližnje Slovenske Bistrice strelci na stadionu Dobrava niso bili učinkoviti, srečanje pa se je zaključilo z najmanj priljubljenim izidom. Konjičani so z osvojeno točko nazaj v zgornji polovici lestvice, Ajdovci pa so se drugemu mestu približali le na točko zaostanka.

Še naprej odlične predstave kažejo Grosupeljčani. Tudi oni se spomladi lahko pohvalijo z dobro formo, saj v tem letu še naprej ostajajo neporaženi. Brinje se na petih spomladanskih obračunih lahko pohvali s štirimi zmagami in remijem. Slednjega so varovanci Gorana Markovića vknjižili na gostovanju pri vselej neugodnih Beltinčanih. Srečanje v Biljah je bilo odločeno že do odmora, ko so domačo mrežo zatresli Aleks Stojaković, Marcel Kene in Lan Piskule. Biljenci so nekaj upanja na ugoden rezultat dobili po uri igre, ko je znižal Goran Trivunović, a sta kaj kmalu vse njihove upe razblinila Ajdin Dergić in Rok Štorman.

2. SNL, tekme 23. kroga (sobota):
Kety Emmi&Impol Bistrica – Gorica 1:5 (1:2)
Adžibaba (44′ 11m); Kadrić (30′), Marjanac (41′), Baruca (74′), Brkić (77′ 11m), Blažič (90′)

Dravinja – Primorje eMundia 0:0
RK: Petek (90′ – Primorje)

Vitanest Bilje – Brinje Grosuplje 1:5 (0:3)
Trivunović (61′); Stojaković (8′), Kene (28′), Piskule (36′), Dergić (71′), Štorman (87′)

Lestvica: Nafta 48 (-1), Gorica 44, Beltinci 44 (-1), Primorje 43, Triglav 40, Brinje 39, Bistrica 36, Dravinja 28, Rudar 28, Dekani 28, Bilje 26, Krka 23, Tolmin 23, Fužinar 23, Ilirija 19, Tabor 16.

Strelci: Bončina 17 (Nafta), Betriu 12 (Bilje/Krka), Oštrek 11 (Nafta), Maksimović 10 (Krka), Piskukle 10 (Brinje)…

 • Pomembna zmaga Gorice

  Fužinar je danes v 26. krogu 2. SNL gostil Gorico. Novogoričani so vknjižili pomembno zmag…
 • Brez zadetkov v Novi Gorici

  ND Gorica je v 25. krogu 2. SNL gostila kranjski Triglav. Tekma se je končala z nedoločeni…
 • V finalu prvoligaš proti drugoligašu

  Znana sta polfinalna para letošnjega pokalnega tekmovanja. V velikem finalu, ki bo na spor…
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
 • Pomembna zmaga Gorice

  Fužinar je danes v 26. krogu 2. SNL gostil Gorico. Novogoričani so vknjižili pomembno zmag…
 • Nafta do pomembne zmage

  Bilje so v 26. krogu 2. SNL gostile Nafto. Gostje so na gostovanju zmagali z rezultatom 2:…
 • Brez zmagovalca v Tolminu

  Lanskoletni tretjeligaš Tolmin, je danes ob 17.00 uri, gostil Dravinjo. Ekipi sta na tekmi…
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pomembna zmaga Gorice

Fužinar je danes v 26. krogu 2. SNL gostil Gorico. Novogoričani so vknjižili pomembno zmag…