Nogometaši Gorice, ki se pripravljajo na sezono med drugoligaši, so danes odigrali izjemno zanimivo srečanje proti italijanskemu prvoligašu SPAL-u. Pričakovano so se zmage veselili nogometaši iz Ferrare. Varovanci Borivoja Lučića so pokazali zelo solidno predstavo, italijanski prvoligaš bi lahko povedel že v 10. minuti srečanja, ko je Marjanović ubranil enajstmetrovko. Prvi del se je tako končal brez zadetka, v drugi del pa so naravnost izjemno vstopili Goričani, ki so povedli v sedmi minuti nadaljevanja, ko je SPAL-ovo mrežo zatresel Leon Marinič. Italijani so v nadaljevanju pričakovano sicer srečanje obrnili v svojo korist za zmago SPAL-a je dva zadetka dosegel Alberto Paloschi, enega pa Lorenzo Dickmann.


SPAL : Gorica 3:1 (0:0)

Marinič 52`

Novomeška Krka je odigrala pripravljano srečanje proti novincu med slovenskimi prvoligaši, ekipo Brava. Pri Ljubljančanih so priložnost dobili igralci, ki proti ljubljanski Olimpiji niso nastopili, varovanci Dejana Grabiča pa so proti Dolenjcem upravičili vlogo favoritov. Ljubljančani so v vsakem polčasu zadeli po enkrat, obakrat pa je v polno meril Mitja Križan.

Krka : Bravo 0:2 (0:1)

Križan 2x

Izjemno zanimivo pa je bilo na srečanju med Biljami in Koprom, ki bosta moči merila tudi v drugligaški konkurenci, medsebojno srečanje za točke pa jih čaka konec septembra v 11. krogu 2. SNL. Tokrat so se tesne zmage veselili kozlički, a srečanje pa so pričeli boljše Biljenci, ki so povedli v 5. minuti. Koprčani so rezultat izenačili sredi prvega polčasa, ko je zadel Galešić, tik pred odhodom na odmor pa so Koprčani povedli, za vodstvo pa je poskrbel Cerovec. Dobrih deset minut pred iztekom rednega dela so Biljenci rezultat izenačili, a so Koprčani zadeli še enkrat, ko je končni rezultat postavil Štromajer.

Bilje : Koper 2:3 (1:2)

Nogometaši ptujske Drave, ki se na novo sezono pripravljajo pod vodstvo Muamerja Vugdalića so že včeraj odigrali pripravljalno srečanje proti madžarskemu drugoligašu Nyiregyhaza Spartacus FC. Srečanje sta ekipi odigrali v Limbušu, v 90. minutah pa se kljub priložnostim na obeh straneh, mreže niso zatresle.

Drava Dakinda Ptuj : Nyiregyhaza Spartacus FC 0:0

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Goričani podaljšali z napadalcem

Po tem, ko se pri Gorici pospešeno pripravljajo na povratek med slovensko elito, so se zač…