S pripravami začenjajo tudi pri Fužinarju, ki je jesenski del sezone v 2. SNL zaključil na visokem petem mestu. Ravenčani v pomlad vstopajo močno pomlajeni.

Pred nadaljevanjem sezone so se v edinem koroškem drugoligašu zgodile zelo velike spremembe, saj je klub doslej zapustila kar enajsterica nogometašev. Danny El HageMarko Vardić, David Kašnik, Matej Potokar, Edi Horvat, Tadej Trdina, Luka RadićAleksandro Zaimi, Miha Vidmar, Anže Veronik Soldo in Dejan Kukić ne bodo več branili barve Fužinarja, prav tako pa je do spremembe prišlo tudi na mestu pomočnika trenerja. Glavnemu trenerju Mihaelu Bukovcu bo odslej na klopi pomagal Stanko Božičevič. Novinci v moštvu Korošcev so Maj PavliMarco FerukoskiElkazGrcić in Miloš Jovičić. Spisek prihodov sicer še ni zaključen, saj v Ravnah pričakujejo še dva ali tri nove obraze.

“Priprave bodo v celoti potekale v domačem okolju, upamo na čimprejšnjo otoplitev. Tako v igralskem kot tudi v strokovnem kadru so se zgodile velike spremembe. Ekipa je zelo pomlajena in priložnost bo ponujena številnim obetavnim fantom iz lastne nogometne šole. Kljub težavam, ki nas pestijo, smo vsi v klubu optimisti. Želimo si zadržati visoko uvrstitev na lestvici, po možnosti afirmirati mlade igralce, ki so lep obet za prihodnje sezone,” je ob začetku pripav za portal e-koroška dejal strateg Bukovec, ki bo do pričetka spomladanskega dela sezone z moštvom odigral najmanj šest pripravljalnih obračunov.

Tekmovanje v 2. SNL se bo nadaljevalo 6. marca z obračuni 19. kroga, v katerem bo Fužinar na domačem terenu gostil vodilno Gorico. Prvič po več kot letu dni bodo Ravenčani nasprotnika gostili na svojem stadionu. Po temeljiti obnovi je namreč za prve gledalce že pripravljena nova pokrita tribuna s 500 sedeži. Fužinar je spomladanski del prejšnje sezone domače tekme igral v Slovenj Gradcu, v jesenskem delu aktualne sezone pa je nasprotnike gostil v Črni na Koroškem.


  • Lotrič ostal brez kluba

    Mitja Lotrič se je po naravnost fantastični sezoni 2018/19 v dresu Celja poslovil od slove…
  • Odziv Mure na dogajanje po tekmi z Mariborom

    Po nedeljski tekmi med Muro in Mariborom, na kateri so si vijoličasti zagotovili še 16. na…
  • Prvi odhod iz Celja

    Po vsega 14 odigranih tekmah se od dresa Celja poslavlja Terry Lartey Sanniez, nekoč velik…
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pri Gorici sestavljajo prvoligaški igralski kader, podpisali dve novi pogodbi

Že tri kroge pred koncem letošnje sezone drugoligaškega tekmovanja, je postalo jasno, da s…