Nogometaši Triglava ne zasedajo več zadnjega mesta v 2. SNL, potem ko so Kranjčani iz gostovanja v Velenju na Gorenjsko odnesli paket vseh treh točk. Odločila sta dva zelo lepa zadetka.

Po številu priložnosti je prvi polčas pripadel knapom, toda na odmor so zadovoljnejši odhajali orli, ki so v 33. minuti po izjemnem zadetku Oliverja Kregarja povedli z 0:1. Hitronogi 22-letnik je po globinski podaji pobegnil domači obrambi in do žoge prehitel tudi Kristijana Sekulića ter približno 25 metrov od vrat z odličnim udarcem preko vratarja žogo poslal v mrežo. Pred tem je podjetnejši bil Rudar, ki je imel dve zelo lepi priložnosti za vodstvo. V 23. minuti je po strelu z obrata veselje Filipu Kosiću preprečila prečka, v 32. minuti pa je poizkus Amadeja Vošnjaka najprej ustavil obrambni blok, po novem strelu pa z dobro obrambo še Luka Čadež.

Gostujoči čuvaj mreže je na veliki preizkušnji bil tudi kmalu po prihodu iz slačilnic, ko je iz velike razdalje streljal Kosić, toda Čadež se je izkazal in žogo snel izpod prečke ter jo odbil v kot. Dokončna odločitev o zmagovalcu je padla v 67. minuti, zanjo pa je poskrbel Mark Čeh. Mladi krilni napadalec je preigraval na robu kazenskega prostora, nekoliko na desni strani, ter z zares lepim strelom po tleh žogo poslal ob daljši vratnici v malo mrežico. Knapi drugič zapored na domačem terenu niso zmogli doseči zadetka, najbližje v dugem polčasu so bili petnajst minut pred koncem, ko se je sam pred vratarjem gostov znašel rezervist Matija Kanceljak, ki pa je bil za las nenatančen. Po drugi zmagi v sezoni so Kranjčani skočili iz zadnjega mesta drugoligaške konkurence in tja potisnili Brinje Grosuplje.

Rudar Velenje – Triglav Kranj 0:2 (0:1)
Kregar (33′), Čeh (67′)


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nenavadna situacija za Ilirijo – se trener seli na selektorski stolček v Afriko?

Zambija velja za eno izmed afriških ekip, ki se ni uvrstila na Svetovno prvenstvo, ki pote…