Tik pred startom v nadaljevanje prvenstva so slovenski drugoligaši, ki jih že v prihajajočem vikendu čaka prvi spomladanski krog oziroma 18. krog prvenstva.


Vodilni nogometaši Radomelj so po pestrem naboru pripravljalnih srečanj pretekli vikend odigrali zadnjo tekmo v pripravah na nadaljevanje prvenstva. Nasproti jim je stala druga ekipa 3. SNL zahod, Tolmin. Pričakovano so slavili varovanci Muamerja Vugdaliča, ki so Tolmince odpravili s 6:2, blestel je predvsem Sandi Nuhanović, ki je dosegel hat-trick.

NK Radomlje : NK Tolmin 6:2 (4:2)

Nuhanović (3x), Gomari, Ahačić, Perger

Z dobro popotnico visoke zmage v prvenstvo vstopajo tudi nogometaši ljubljanskega Brava, ki so v soboto gostili ekipo Ivančne Gorice, ki igra v 3. SNL center. Varovanci Dejana Grbića so se veselili izdatne zmage s 6:0

AŠK Bravo : Ivančna Gorica 6:0

Zadnjo, deveto pripravljalno tekmo so v soboto odigrali tudi nogometaši Tabor Sežane, ki bodo napredovanje v Prvo Ligo Telekom Slovenije napadali s tretjega mesta s tremi točkami zaostanka za vodilnimi Radomljami. Kraševci so se tokrat pomerili z bližnjim drugoligašem iz Bilj, ter se po zadetkih Stevanovića in Dikova veselili zmage z 2:1.

CherryBox24 Tabor Sežana : ND Bilje 2:1

Stevanović, Dikov,

Novomeščani, ki se v nadaljevanja prvenstva odpravljajo s četrtega mesta so med vikendom gostovali pri zagrebškem Dinamu. Dolenjci pričakovano niso bili kos Zagrebčanom in so v močni pripravljani tekmi doživeli poraz s 3:0.

Dinamo Zagreb : Krka 3:0 (1:0)

Nogometaši Doba, so med vikendom niso imeli obveznosti, so pa zadnjo pripravljalno srečanje odigrali med tednom, ko so se pomerili z sosedi iz Radomelj in doživeli poraz z 4:1. Za Dobljane je edini zadetek dosegel Klemen Kustelj iz najstrožje kazni.

NK Radomlje : NK Roltek Dob 4:1

Prav tako v soboto so generalko pred nadaljevanjem prvenstva odigrali varovanci Franca Fridla, ki so se pomerili z tretjeligašem Vidmom. Naftaši so bili pričakovano boljši in se v nadaljevanje prvenstva odpravljajo z popotnico visoke zmage z 4:0. Za zmago modrih je bil dvakrat natančen Novinić, po enkrat pa sta mrežo Videmčanov zatresla Bizjak in Balazs.

Videm : Nafta 1903 0:4

Novinić (2x), Bizjak, Balazs

Ptujčani so se v generalki pomerili z Pesnico, ki nastopa v 3. SNL sever. Varovanci trenerja Nikola Jaroš je lahko bil po srečanju zadovoljen, saj so kurenti slavili s 6:0, ter tako v nadaljevanje prvenstva vstopajo z pozitivnim rezultatom.

Tehnotim Pesnica : Drava Dakinda Ptuj 0:6

2x Rok Zorko, Marko Marcius, Luka Lovenjak, Jaka Vajda in Žiga Goljat

Nogometaši ravenskega Fužinarja so generalko odpravili na prekmurski ravnici, saj so si za nasprotnika izbrali ekipo Polane, ki nastopa v 3. SNL vzhod. Korošci so srečanje v Prekmurju pričakovano dobili in na koncu slavili z 1:3.

Polana : Fužinar Vzajemci 1:3 (0:1)

V Beltincih sta se tako kot v Sežani pomirila dva drugoligaša, žuti so gostili ekipo Rogaške. Prvi polčas se je končal brez zadetkov. Zmagoviti zadetek za žute pa je iz najstrožje kazni dosegel Kristl.

ND Beltinci : NK Rogaška 1:0 (0:0)

Kristl 55`-11m

Nogometaši Brd so že imeli tekmovalne obveznosti, saj so igrali tekmo pokala MNZ Nova Gorica proti tretjeligašu iz Vipave. Brici so srečanje v Vipavi dobili z 0:3, ter tako vstopajo v nadaljevanje prvenstva optimistični.

Vipava : Brda 0:3

Nogometaši Brežic so med vikendom igrali proti mladinski ekipi Brežic, ki nastopajo v 2. slovenski mladinski in kadetski ligi. Srečanje so dobili člani.

Nogometaši Dekanov so se pomerili z ekipo Izole, ki nastopa v 3. SNL zahod.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kdo bo naslednjo sezono igral v prvi ligi?

Medtem, ko je večina slovenskih nogometnih klubov pred dnevi že zaključila sezono, je pred…