Še manj kot dva tedna loči od začetka prvenstva tudi drugoligaše. Pretekli vikend je večina drugoligašev izkoristila za pripravljalne tekme na novo sezono.


Eno izmed zanimivejših srečanj je bilo odigrano v Krškem, kjer sta se pomerila lanska prvoligaša Krško in Gorica. Zmage so se veselili Krčani, ki so Gorico ugnali z 3:2, kar je tudi identični rezultat, kot sta ga ti moštvi dosegli na zadnji medsebojni tekmi, ko je tekma štela še za prvoligaške točke. Pri Krčanih so se med strelce trije različni igralci od tega dva novinca Ćirjak in Žabec, zmago pa je potrdil Sokler. Za Goričane je oba zadetka dosegel Etien Velikonja.

Krško : Gorica 3:2 (2:1)

Čirjak, Žabec, Sokler, Velikonja 2x

Že v soboto so novo pripravljano srečanje odigrali varovanci Mariana Sluke, ki so se pomerili z zasedbo madžarske Dune Aszfalt TVSE. Lendavčani so v Hotizi proti Madžarom odigrali v mešani zasedbi, ter prejeli dva zadetka.

Nafta 1903 : Duna Aszfalt TVSE 0:2

Prav tako so pripravljalno srečanje že v soboto odigrali nogometaši Kopra, ki so se pod Pohorjem merili z madžarskim Nyíregyháza Spartacus FC. Koprčani so prišli do visoke zmage za katero je dvakrat mrežo madžarskega nasprotnika zatresel Šolaja, po enkrat pa so bili natančni Galešić, Gajšek in Štromajer.

FC Koper : Nyíregyháza Spartacus FC 5:0

Šolaja 14`, 36`, Galešić 46`, Gajšek 68`, Štromajer 73`

Novo pripravljano srečanje so odigrali tudi nogometaši Jadrana iz Dekanov, ki so se v Puli pomerili z hrvaškim prvoligašem Istra 1961 in pričakovano priznali premoč hrvaškim nasprotnikom, ki je slavil z 6:1.

Istra 1961 : Jadran Dekani 6:1

Nogometaši Rogaške so se po nekaj zahtevnejših preizkušnjah v soboto pomerili z slovenskim tretejeligašem iz Zreč, ter pričakovano vknjižili zmago. Za zmago Slatinčanov je dvakrat zadel Siniša Antonić, enkrat pa Vito Gorza.

Zreče : Rogaška 1:3

Antonić 2x, Gorza

Dobljani so se na Rogli pomerili z madžarskim Budarosi SC, ter Madžarom priznali premoč z 1:4.

Roltek Dob : Budarosi SC 1:4

Prav tako v soboto so pripravljalno srečanje odigrali nogometaši novomeške Krke. Farmacevti so moči merili z hrvaškim prvoligašem Interjem iz Zaprešiča. Srečanje med Dolenjci in hrvaškim prvoligašem se je končalo brez zadetkov.

Krka : Inter Zaprešić 0:0

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Primorje predstavilo štiri novince in pet pripravljalnih tekem

Primorje si želi igrati za mesta pri vrhu ligaške razpredelnice so bile besede športnega d…