V Šenčurju so kljub obilnim padavinam, ki so v petkovih večernih urah zajele Slovenijo, uspeli izpeljati uvodni obračun šestega kroga 2. SNL. Visoke zmage so se veselili gostje, ki so domačo mrežo zatresli kar petkrat, čeprav se je prvi polčas končal brez zadetkov.


Gledalci v uvodni polovici srečanja, ki se je pod umetno razsvetljavo pričela ob 19. uri, niso videli zadetkov, mrežo Gorenjcev pa je v deseti minuti nadaljevanja načel Žiga Čakš, ki je v četrtem krogu v korist Konjičanov odločil že obračun z Dobljani. Vsega pet minut po uvodnem zadetku je v mreži Šenčurja končala še druga žoga, med strelce se je vpisal Goran Alenc, ki je vodstvo Štajercev povišal v 71. minuti. V zaključku srečanja so Šenčurjani klonili še dvakrat, v 82. minuti je drugič zadel Čakš, štiri minute zatem pa je končni izid srečanja s tretjim zadetkom na srečanju postavil Alenc, ki se je izkazal že v lanski sezoni, ko je bil v 3. SNL vzhod s 17 zadetki peti strelec lige. Konjičani so z drugo zmago sezone po šestih krogih pri sedmih točkah, medtem ko Šenčurjani s štirimi ostajajo pri dnu lestvice.

Jutri bo na sporedu le ena od treh planiranih tekem, na Primorskem se bosta pomerili ekipi Ankaran-Hrvatinov in Šmartnega, saj sta tekmi Doba in Triglava ter Veržeja in Tolmina zaradi obilnih padavin odpadli, obračun kroga pa bo na sporedu v nedeljo, ko drugouvrščeni Aluminij gosti vodilno Krško.

Rezultati šestega kroga 2. SNL:
ŠENČUR 0:5 DRAVINJA

Čakš (55′, 82′); Alenc (60′, 71′, 86′)

ANKARAN HRVATINI – ŠMARTNO 1928 (sobota ob 16:00)
ALUMINIJ – KRŠKO (nedelja ob 16:30)

ROLTEK DOB – TRIGLAV (odpovedano)
FARMTECH VERŽEJ – TKK TOLMIN (odpovedano)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Dob zabil kar štirikrat, remi v Dekanih

Končani sta obe današnji tekmi v 2.SNL. Dobljani so nekoliko presenetljivo visoko odpravil…