Smo v času, ko nogometne ekipe stopnjujejo svojo formo pred začetkom nadaljevanja prvenstev. Tako sta se danes ob 19. uri v Slovenski Bistrici pomerila Dravinja in Maribor B.


Tekma je bila dober pokazatelj kam sodi Maribor B, ki v letošnji sezoni seje strah in trepet po tretjeligaških zelenicah. Takoj, ko je sodnik dvoboja Sebastjan Tič oznanil začetek tekme, so se Mariborčani pognali v napad, kar se jim je obrestovalo že v peti minuti tekme. Po hitrem protinapadu in podaji pred gol je mrežo Klevžeta zatresel Anel Hajrić. Tudi v naslednjih 15 minutah so bili konkretnejši igralci najtrofejnejšega kluba v Sloveniji, edini pravi poizkus pa je proti vratom Konjičanov sprožil Sven Dodlek. Po začetnem otipavanju se je igra umirila vse do zadetka Vezjaka v 39. minuti. Tudi pri zadetku Dravinje je pomembno vlogo odigrala podaja pred gol, kjer je žogo podaljšal Brglez in Vezjaku ni bilo težko zadeti. Že štiri minute po tem zadetku je sledil nov. Klevže je poslal dolgo žogo na polovico Maribora, kjer je do žoge prišel Blaž Brglez in rutinirano zaključil rezultat polčasa 2:1. Drugi polčas je z drugim zadetkom na tekmi odprl Brglez, ki je bil najbolj spreten ob predložku Hribernika. Po zadetku se je igra zopet umirila, omembe vredna sta le strel Čandra in parada Matevža Klevžeta. Zadnji pritisk Mariborčanov se je začel v zadnjih petih minutah igralnega časa, kar pa je izkoristil Čander, ki se je po napaki vezne linije Maribora znašel pred mariborskim golom, a je mreža ostala nedotaknjena, saj je povratnik v tabor Dravinje zgrešil cilj. V izdihljajih tekme pa je tudi Mariborčanom uspelo zadeti še enkrat. Po samostojnem prodoru je mrežo Konjičanov s 16 metrov zatresel Martin Kramarič.

Dravinja je z novo zmago zagotovo pridobila na samozavesti in lahko optimistično zre proti začetku spomladanskega dela, ko ekipo trenerja Simona Sešlarja na domači Dobravi sredi marca čaka obračun z Aluminijem. Vijoličasti bodo morali na začetek prvenstva počakati še teden dlje kot Konjičani, ko bodo doma gostili Mons Claudius.

DRAVINJA 3:2 (2:1) MARIBOR B
Vezjak (39′), Brglez (43′, 49′), Hajrić (5′), Kramarič (89′)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Dekanih pozdravili prve spomladanske okrepitve

Dekani bodo v nadaljevanje sezone med drugoligaško konkurenco vstopili dodatno okrepljeni.…