Danes je bil na sporedu prvi del 2. kroga v 2. slovenski nogometni ligi. Vsi favoriti so uspeli upravičiti svojo vlogo, edina tekma, ki se je končala brez zmagovalca pa je bila odigrana v Radomljah.


Radomljani so gostili ekipo novomeške Krke. Pred dobrimi dvesto gledalcev le ti niso v prvem delu videli zadetkov. Dobrih dvajset minut pred iztekom rednega dela so povedli mlinarji potem, ko je Darka Marjanovića ugnal Anel Hajrić. Le pet minut zatem so Novomeščani uspeli rezultat izenačiti potem, ko je Davida Adama ugnal Miha Kostanjšek. Do konca srečanja nobena izmed ekip več ni zadela, tako da se je srečanje končalo z delitvijo točk. Radomljane v prihodnjem krogu čaka gostovanje pri ljubljanski Iliriji 1911, medtem ko bodo Novomeščani doma gostili Jadran Dekane.

Nafta je v Dekanih prišla še do druge prvenstvene zmage. Lendavčani so povedli v 27. minuti, ko je svojega vratarja Mateja Paala premagal Patrik Matošević, ter z avtogolom postavil tudi rezultat polčasa. Po dobrih desetih minutah nadaljevanja, so Lendavčani svoje vodstvo uspeli povišati, za goste je zadel Vedran Vinko. Dekančani so slabih deset minut pred iztekom rednega dela uspeli znižati rezultat, po tem ko je Florijana Raduho ugnal Aleks Petrovčič. Do konca srečanja so Lendavčani zadržali minimalno prednost, ter se na koncu veselili drugega kompleta treh točk v novi sezoni. Nafta bo v naslednjem krogu gostila Brda, medtem ko Jadran odhaja v goste k novomeški Krki.

V najstarejšem slovenskem mestu na Ptuju domačini niso pustili presenečenja proti novincem iz Bilj. Dravaši so imenitno pričeli srečanje, ter pritisnili proti vratom gostov že od začetka. Ptujčani so terensko premoč kronali v 14. minuti srečanja, ko je za vodstvo domačih zadel Matias Fanimo. Le tri minute zatem je še enkrat zablestel Nigerijec v ptujskem dresu, Matias Fanimo. Ptujčani so do konca polčasa zadržali prednost dveh zadetkov, in v nadaljevanje krenili še ofenzivnejše. Že v drugi minuti nadaljevanja so Ptujčani potrdili tri točke z zadetkom Jake Bizjaka. Dravaši so prednost treh zadetkov zadržali do konca srečanja, ter se veselili še druge zaporedne zmage v prvenstvu. Drava v naslednjem krogu odhaja v goste k Rogaški, medtem ko Bilje gosti Ankaran Postojno.

Varovanci Vlada Badžima so proti Brežicam prišli do prve prvenstvene zmage. V 17. Minuti srečanja so domačini povedli potem ko je zadel Slaviero, kar je bil tudi edini zadetek, ki ga je nekaj manj kot sto ljudi videlo v prvem delu. Po dobrih dvanajstih minutah nadaljevanja so galebi povišali vodstvo potem, ko je zadel Ardenghi. Dvajset minut pred iztekom rednega dela so vse dvome o zmagi potrdili Ankarančani potem ko je zadel Doći. Brežičani so tik pred koncem srečanja uspeli zadeti, končni rezultat je postavil Božič. Ankarančani v naslednjem krogu odhaja v Bilje, medtem ko Brežičane čaka domače srečanje proti Bravu.

Ljubljanski Bravo je proti ravenskemu Fužinarju potrdil vlogo favorita ter vknjižil še drugo zaporedno zmago v prvenstvu. Ljubljančani so imenitno pričeli srečanje in povedli že v 6. Minuti srečanja, ko je zadel Domen Jugovar. V drugem delu srečanja so Ljubljančani povsem dominirali, v 67. Minuti igre je vodstvo Brava povišal Nukić. Le pet minut zatem so vse dvome o zmagovalcu razblinili Ljubljančani, potem ko je zadel David Brekalo. Dobrih deset minut pred koncem je tri točke in visoko zmago iz najstrožje kazni potrdil Agboyi. Bravo v naslednjem krogu odhaja v Brežice, medtem ko nogometaši Fužinarja gostijo sežanski Tabor.

Rezultati 2. kroga 2.SNL

KALCER RADOMLJE : KRKA 1:1 (0:0)

200; Hajrić 70; Kostanjšek 75`

JADRAN DEKANI : NAFTA 1903 1:2 (0:1)

200; Petrovčič 81`; Matošević 27`-AG, Vinko 56`

DRAVA DAKINDA PTUJ : VITANEST BILJE 3:0 (2:0)

250; Fanimo 14`, 17`, Bizjak 57`

ANKRAN POSTOJNA : BREŽICE TERME ČATEŽ 3:1 (1:0)

80; Slaviero 17`, Ardenghi 57`, Doći 70`; Božič 91`

AŠK BRAVO : FUŽINAR 4:0 (1:0)

200; Jugovar 6`, Nukić 67`, Brekalo 72`, Agboyi 79-11m

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Prva polovica sklepnega kroga

Četrti majski petek je rezerviran za štiri tekme zadnjega kroga druge lige. Prvak, ki se s…