V uvodnem srečanju nedeljskega razporeda je ptujska Drava prepričljivo slavila v Beltincih. Ptujčani so terensko premoč v prvem delu kronali tri minute pred iztekom rednega dela, ko je mrežo žutih zatresel Luka Lovenjak. Že v prvi minuti nadaljevanja so Ptujčani svojo prednost povišali z zadetkom Jake Bizjaka. V 63. minuti so se Beltinčani uspeli približati Ptujčanom, ko je Aleksandra Šeligo premagal Jan Kristl. A sledil je ponoven odgovor gostov, ki so dobrih deset minut zatem še tretjič zatresli mrežo gostiteljev, svojega osmega prvenstvenega zadetka se je veselil Matthias Fanimo. Piko na i dobri predstavi Ptujčanov je v končnici srečanja postavil Duje Filipović. Ptujčani so se z šesto zmago zavihteli na četrto mesto lestvice, Beltinci kljub porazu ostajajo na enajstem mestu lestvice.


Foto: Blaž Weindorfer

Radomljani so proti ravenskemu Fužinarju iskali tri točke a že v 10. minuti srečanja doživeli hladen tuš, ko je goste v vodstvo popeljal najučinkovitejši strelec Korošcev Žan Medved, ki je dosegel še sedmi prvenstveni zadetek. Korošci so minimalno prednost zadržali vse do desete minute nadaljevanja, ko za izenačenje iz najstrožje kazni zadel Luka Cerar. Do konca srečanja se rezultat ni več spremenil, Radomljani so kljub točki zdrsnili na sedmo mesto lestvice, Fužinar pa se je z novo točko povzpel na osmo mesto lestvice.

V Vipolžah so nogometaši Brd vpisali še drugo zaporedno zmago, tokrat so ugnali Ankaran Postojno. Edini zadetek na srečanju je približno sto dvajset gledalcev videlo dobrih dvajset minut pred iztekom rednega dela, ko je Kristjana Matoševića iz najstrožje kazni premagal Sacha Varg, tudi najučinkovitejši igralec Bricev v prvenstvu. Brda so se z še drugo zmago zavihtela na trinajsto mesto lestvice, Ankaran Postojna je zdrsnila na deveto mesto.

V Novem mestu je Krka gostila Vitanes Bilje in popolnoma nadigrala goste, ter vknjižila še peto prvenstveno zmago. Farmacevti so povedli po dobrih dvajsetih minutah igre, ko je Jureta Lipičarja premagal Žiga Kastrevec. V peti minuti nadaljevanja so Dolenjci svojo vodstvo povišali z zadetkom Marka Jakolića. Že v naslednjem napadu pa je vse upe gostov pokopal Miha Kostanjšek, ki je dosegel še sedmi prvenstveni zadetek. Dobrih deset minut pred iztekom srečanja, so farmacevti še četrtič zatresli mrežo gostov, iz najstrožje kazni je bil uspešen Matej Potokar. Piko na i odlični predstavi pa je v 87. minuti postavil rezervist Luka Kambič. Krka se je z peto zmago zavihtela na peto mesto lestvice, Bilje je zdrsnilo na predzadnje mesto lestvice.

Rezultati 11. kroga 2. SNL

Beltinci : Drava Dakinda Ptuj 1:4 (0:1)

250; Kristl 63`; Lovenjak 42`, Bizjak 46`, Fanimo 73`, Filipović 84`

Kalcer Radomlje : Fužinar Vzajemci 1:1 (0:1)

200; Cerar 55`-11m; Medved 10`

Brda : Ankaran Postojna 1:0 (0:0)

120; Varga 69`-11m

Krka : Vitanset Bilje 5:0 (1:0)

150; Kastrevec 19`, Jakolić 50`, Kostanjšek 51`, Potokar 81`-11m, Kambič 87`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nogometaša Olimpije do konca sezone na posojo v drugo ligo

Med tem ko se varovanci Dina Skenderja intenzivno pripravljajo na drugi del prvenstva, v k…