Nogometaši Doba so novo sezono 2. SNL začeli odlično in na gostovanju v Brežicah visoko slavili. Dobljani so se domov vrnili s tremi točkami in z zmago 1:4.


Glavni cilj ekipe Brežic bo v novi sezoni ponovno boj za obstanek, varovanci Roka Zorka pa so v uvodnem krogu na domačem terenu gostili ekipo Doba in doživeli visok poraz. Brežičani so dvoboj odprli izjemno slabo in že po desetih minutah srečanja prvič priznali premoč nasprotniku, potem ko je Dobljane v vodstvo povedel Gajić. Gostje so v 20. minuti izid podvojili po uspešno izvedeni najstrožji kazni, že v 27. minuti pa je Petrovič rezultat povišal na neulovljivih 0:3. Po odmoru so se nekoliko prebudili domačini in v 55. minuti po zaslugi Pajazitija prišli do znižanja izida, a je njihove upe že pet minut kasneje razblinil Levec, ki je postavil končnih 1:4.

Brežice so se v minuli sezoni izognile izpadu po zaslugi dveh točk prednosti, ki jo je ekipa ob prekinitvi tekmovanja imela pred Rogaško. Tudi letos se bodo Štajerci predvidoma borili za mesta v spodnji polovici lestvice, z glavnim ciljem obstati med drugoligaško konkurenco. Na drugi strani so Dobljani, za razliko od prejšnje sezone, ko so prvič slavili šele v 7. krogu, letošnje tekmovanje začeli silovito in napovedali, da bodo ponovno zelo nevarni.

BREŽICE 1919 – DOB 1:4 (0:3)
Strelci: Pajaziti (55′); Gajić (10′), Kunstelj (20′, 11m), Petrovič (24′), Levec (60′).

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dve mojstrovini za skok Triglava z dna lestvice

Nogometaši Triglava ne zasedajo več zadnjega mesta v 2. SNL, potem ko so Kranjčani iz gost…