Obračun Doba in Bistrice ni dal zmagovalca, potem ko sta se moštvi razšli z remijem. Na zadnji domači tekmi Dobljanov v tem letu bi se tehtnica lahko prevesila v katero koli smer, a se je končni rezultat ustavil pri 1:1.

Večji del prvega polčasa so kvalitetnejši nasprotnik bili Štajerci, ki so najprej preko Nika Havelke dvakrat nevarno zapretili, terensko premoč pa kronali v 17. minuti, ko je prav po podaji 22-letnega Varaždinca bil uspešen Tai Matea Panić. Slednji je s šestimi zadetki najboljši strelec svojega moštva. Dobljani so najbližje zadetku bili po pol ure igre, ko je iz približno 25 metrov udaril Kristijan Šipek, a mu je Jaka Dabanović z izjemno reakcijo preprečil veselje.

Pred pričetkom drugega dela je gostujoči strateg Franc Fridl ml. bil primoran opraviti menjavo in je med vratnici poslal Lana Vunderla. Petindvajsetletnik je že po dveh minutah igre pobiral žogo iz svoje mreže, ko se je po dolgi podaji iz prostega strela nenadoma pred njim znašel Gašper Černe in zabil svoj osmi zadetek v sezoni. Tudi on se lahko pohvali z nazivom najboljšega strelca svojega moštva. V nadaljevanju sta obe ekipi imeli priložnosti za vodstvo, a se rezultat več ni spreminjal, tudi po zaslugi vratarjev. Žiga Fermišek se je po uri igre izkazal z lepo obrambo, ko je odbil pravo bombo Matea Koprivca iz približno 35 metrov, le tri minute kasneje je po strelu Jake Kasnika z nekoliko krajše razdalje odlično reagiral tudi Vunderl.

Dob – Bistrica 1:1 (0:1)
Černe (47′); Panić (17′)


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Po domačem porazu bodo na dnu 2. SNL prezimili Krčani

Zaostali obračun 17. kroga druge lige med Krčani in Grosupeljčani je razveselil privržence…