Zavrč : Dravinja Kostroj (danes ob 19.00)
Kot smo že omenili v uvodu, Zavrč danes igra proti zadnje uvrščeni Dravinji. Pričakovati je, da bo Zavrč odlično formo iz prejšnjega kroga prenesel tudi v 19. krog, ko so v gosteh premagali  Šampiona s kar 1:6. V vseh treh tekmah v spomladanskem delu je Zavrč dosegel 14 zadetkov in prejel samo tri, kar pomeni, da je ekipa Zavrča najbolj učinkovita ekipa med drugoligaši v spomladanskem delu. Zavrč se lahko tudi pohvali, da ima trenutno najučinkotivejšega strelca v 2. SNL, Josipa Golubarja z desetimi zadetki. Na drugi strani se varovanci Simona Sešlarja zlahka ne bodo predali, na žalost pa ne bodo mogli računati na Nejca Stresa  ter Timoteja Černeca, ki imata prepoved igranja zaradi kartonov. Na medsebojnih srečanjih v letošnji sezoni je Zavrč obakrat zmagal. Prva tekma, ki je bila odigrana v Slovenskih Konjicah, se je končala z zmago Zavrča s 3:5, druga tekma v Zavrču pa s 4:1 za domače.
Pri Zavrču obljubljajo dobro igro in juriš na gol Dravinje vse od prve minute, pričakujejo vzpodbudo s tribun, zavedajo pa se, da tekma še zdaleč ne bo lahka.


Roltek Dob : Kalcer Radomlje (sobota ob 16.00)
Sosedski derbi med Dobom in Radomljami je zmeraj zanimiv. Na žalost Radomljanov pa so v letošnji sezoni obe tekmi dobili sosedi iz Doba. Na prvi tekmi v letošnji sezoni so nogometaši Doba premagali Radomlje na domačem terenu s 4:1, na drugi, gostujoči tekmi, pa so prav tako nogometaši Roltek Doba premagali Radomlje z 1:3. Obe ekipi bosta v polni postavi, domači trener pa bo računal na Amerja Krciča, da bi dosegel  kakšen zadetek več in se povzpel za kakšno mesto na listi strelcev 2 . SNL(trenutno je dosegel sedem zadetkov). Na drugi strani je pri Kalcerju najbolj učinkoviti igralec Gregor Kosec, ki je dosegel štiri zadetke v letošnji sezoni. Dob je v prejšnjem krogu izgubil domačo tekmo proti Krškemu z 1:2, medtem, ko so nogometaši Kalcerja gostovali pri Krki in izgubili s 3:0. Pričakujemo lahko lepo tekmo z veliko goli.

Krka : Bela Krajina (Nedelja ob 16.00)
Krka na domačem igrišču napada prvo mesto in upa na spodrsljaj Zavrča proti Dravinji. V spomladanskem delu so na treh tekmah zbrali vseh devet točk in tako pokazali dobro formo pred nadaljevanjem prvenstva. Na prvi medsebojni tekmi v Novem Mestu so zmagali nogometaši Krke s 4:0, podobno pa se je končala tudi druga medsebojna tekma v Črnomlju, le da je tokrat bil rezultat 0:2 za Krko. V spomladanskem delu je vratar Krke, Matko Obradović, zaklenil svoja vrata in trenutno še ni prejel zadetka v spomladanskem delu, kar daje dodaten optimizem Krkašem. Na drugi strani Bela Krajina lovi točke pred izpadom v nižji rang tekmovanja. V spomladanskem delu so zmagali enkrat ter izgubili dvakrat, nazadnje prav proti Krki doma. Safet Hadžić, trener Bele Krajine, bo verjetno računa nai Anta Pejića, ki bi znal ogroziti vrata Novomeščanov, saj je v letošnji sezoni zadel pet zadetkov, kar je največ v moštvu Bele Krajine. Krkaši takšne bojazni nimajo, saj imajo na listi strelcev tudi dva nogometaša čisto pri vrhu lestvice, to sta Mitja Brulc in Dejan Burgar. Ali bo Bela Krajina uspela presenetiti pa bomo videli v nedeljo v Novem Mestu s pričetkom tekme ob 16.00.

Garmin Šenčur : Šampion (Sobota ob 16.00)
Tokrat četrto uvrščeni Šenčur doma pričakuje nogometaše iz Celja, natančneje ekipo Šampiona. Na prvi tekmi v letošnji sezoni je Šenčur v gosteh premagal Šampiona z 1:2, na domači tekmi pa so Celjani odnesli vse tri točke z rezultatom 0:1. Pri Šampionu ima prepoved igranja Jan Kristl zaradi rdečega kartona. Šenčur je v spomladanski del prvenstva krenil solidno, na treh tekmah je zbral 5 točk, na drugi strani pa Šampion prihaja v Šenčur po visokem porazu na domačem igrišču proti Zavrču, ko so izgubili kar s 1:6. Šampion je v spomladanskem prvenstvu zbral vsega eno točko in tako zaseda sedmo mesto na lestvici 2. SNL.

Šmartno 1928 : Krško (Nedelja ob 16.00)
Dvoboj peto uvrščene in šesto uvrščene ekipe na lestvici 2. SNL. Razlika med ekipama je vsega tri točke. Krško na tej tekmi ne bo moglo računati na Blaža Dolinarja, medtem, ko bosta pri domačih odsotna dva igralca zaradi prepovedi igranja, to sta Gregor Zamernik in Sebastjan Jelen. Prva medsebojna tekma v Krškem je pripadla ekipi Šmartnega z 1:2 in prav tako je bilo tudi, ko je Krško gostoval v Šmartnem. Šmartno je zmagalo z 2:0 vendar pa velja omeniti, da je Krško na zadnjih dveh tekmah premagalo tako Roltek Dob v gosteh, kot tudi Belo Krajino doma, kar zna pripeljati do prve letošnje medsebojne zmage Krškega. Z veliko razliko pa so izgubili prvo spomladansko srečanje z Zavrčom in to kar z 1:5. Šmartno v spomladanskem delu ne najde forme, saj so na treh tekmah iztržili samo eno točko, izgubili pa proti Beli Krajini in Krki. Obe medsebojni tekmi štejeta v prid ekipi iz Šmartnega ob Paki, vendar pa Krško računa na svojo dobro formo v spomladanskem delu, ki jo bodo želeli prenesti iz 18. kroga, po zmagi nad Dobom, tudi v 19. krog 2. SNL.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mariborčani in Bistričani odigrali še eno pripravljalno srečanje

Današnje popoldne so Mariborčani izkoristili za odigranje še enega pripravljalnega srečanj…