Na drugi pripravljalni tekmi letošnje zime so Beltinčani merili moči z avstrijskim prvoligašem iz Celovca. Austria je na umetni travi beltinškega športnega parka bila razred zase in je domačo mrežo izdatno napolnila.

Po zadnjem sodnikovem žvižgu se je rezultat ustavil pri 1:7! Celovčani so dvoboj odlično odprli, saj so po zaslugi Vesela Demakuja povedli že po vsega treh minutah. Dobrih deset minut kasneje je prvega od dveh zadetkov zabil Markus Pink. Enaintridesetletni Avstrijec je zabil tudi v zaključku prvega dela, ko je povišal na 1:3. Vmes je po pol ure igre za veselje na domači strani poskrbel Robert Čakš.

V drugem polčasu sta oba trenerja priložnost za igro ponudila številnim igralcem s klopi. Nekdanji izvrstni avstrijski napadalec Peter Pacult je gostujočo enajsterico zamenjal takoj po odmoru, domači strateg Damjan Gajser je večino menjav opravil po uri igre. Kljub temu se stanje na terenu ni kaj prida spremenilo. Celovčani so nadaljevali z učinkovito predstavo in v zaključku srečanja še štirikrat poslali žogo za hrbet domačega vratarja. Najbolj razpoložen je bil Sebastian Soto, ki je med 61. in 84. minuti zabil kar trikrat.

Beltinci – Austria Celovec 1:7 (1:3)
Čakš (31′); Demaku (3′), Pink (14′, 37′), Soto (61′, 82′, 84′), Wernitzing (79′)


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

VIDEO: Szabo junak obračuna v Lendavi, Nafta do prve zmage v tem letu

Šest zadetkov, dve enajstmetrovki in dva rdeča kartona so bilanca razburljivega obračuna m…