Včeraj so bili v 2. Slovenski nogometni ligi odigrani štirje prvenstveni obračuni. V Sežani so gostovali nogometaši Brd. Dvoboj dveh Primorskih drugoligašev je na tribune Stadiona Rajka Štolfe privabil kar dvesto petdeset gledalcev. Sežančani so povedli v 25. minuti srečanja, ko je Matijo Radikona premagal Marko Bačanin. V nadaljevanje so silovito krenili varovanci Antona Žlogarja, ki so rezultat poravnali že v tretji minuti nadaljevanja. Za izenačenje je posrkbel Matija Kovačič. Le dve minuti zatem so Brici rezultat popolnoma obrnili v svojo korist, za vodstvo Bricev je zadel Grega Debenjak. Vse do konca srečanja so gostje minimalno prednost zadržali in se veselili na koncu šeste prvenstvene zmage, tretje zaporedne s katero so se povzpeli na trenutno enajsto mesto. Sežančani so z porazom zdrsnili na šesto mesto.


V Radomljah so pri mlinarjih gostovali nogometaši Rogaške. Radomljani so izvrstno pričeli z srečanjem in povedli že v 7. minuti, ko je za vodstvo zadel Igor Kondič. Mlinarji so minimalno prednost zadržali vse do konca polčasa. Tudi nadaljevali so boljše Radomljani in v 67. minuti je Dušan Ivanov prednost še utrdil. Gostje iz Rogaške Slatine so sicer iskali zadetek priključitve, ki so ga dočakali v 84. minuti, ko je Marko Šlogar izkoristil strel iz bele točke, vendar so Radomljani minimalno prednost zadržali vse do konca in se veselili druge zaporedne zmage. Radomlje se je z tremi točkami povzpelo na četrto mesto prvenstvene lestvice, medtem Rogaška ostaja na trenutnem desetem mestu.

V Novem mestu je Krka gostila ekipo iz Dekanov in vknjižila še enajsto prvenstveno zmago. Novomeščani so povedli v 23. minuti, ko je Anžeta Rupnika ugnal Luka Kambič, kar je bil tudi edini zadetek, ki so ga maloštevilni gledalci videli v prvem delu. V dvanajsti minuti nadaljevanja so gostje uspeli rezultat poravnati, Darka Marjanovića je premagal Luka Stepančič. Novomeščani so še drugič na srečanju povedli v 72. minuti, ko je za novo vodstvo zadel Žiga Kastrevec. Zmago in nove tri točke je šest minut pred iztekom rednega dela potrdil Dino Cvrtila. Novomeščani so se z zmago povzpeli na peto mesto, medtem ko nogometaši Dekanov drsijo po lestvici navzdol in se trenutno nahajajo na osmem mestu.

Nogometaši tretjeuvrščene lendavske Nafte, so tokrat gostovali na Koroškem, kjer jih je v Ravnah na Koroškem pričakoval Fužinar. Varovanci Franca Fridla so izjemno pričeli srečanje in že v 5. minuti utišali dvesto petdeset gledalcev, ko je Darjana Curanovića ugnal Mitja Novinič. Naftaši so svoje vodstvo povišali in utrdili v 69. minuti, ko je še drugič na srečanju zadel Mitja Novinič. Naftaši z še trinajsto prvenstveno zmago ostajajo na tretjem mestu, medtem ko

 

Tabor Sežana : Brda 1:2 (1:0)

250; Bačanin 25`; Kovačič 48`, Debenjak 50`

Kalcer Radomlje : Rogaška 2:1 (1:0)

200; Kondič 7`, Ivanov 67`; Šlogar 84`-11m

Krka : Jadran Dekani 3:1 (1:0)

50; Kambič 23`, Kastrevec 72`, Cvrtila 84`; Stepančič 57`

Fužinar Ravne Systems : Nafta 1903 0:2 (0:1)

250; Novinič 5`, 69`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pri Gorici sestavljajo prvoligaški igralski kader, podpisali dve novi pogodbi

Že tri kroge pred koncem letošnje sezone drugoligaškega tekmovanja, je postalo jasno, da s…