S šestimi sobotnimi tekmami se je nadaljevalo dogajanje v 2. slovenski nogometni ligi. Za največje presenečenje so zagotovo poskrbeli nogometaši Brd, ki so slavili po preobratu na Ptuju, tudi točko Bilj proti Nafti pa lahko označimo za veliko presenečenje.


Deseti prvenstveni krog se je pričel v Rogaški Slatini, kjer sta si Rogaška in Roltek Dob razdelila točke. Nekaj manj kot dvesto gledalcev je na svoj račun prišlo že 14. minuti srečanja, ko je Slatinčane v vodstvo popeljal Alen Neskić. Slatinčani so minimalno prednost zadržali vse do končnice srečanja, ko so varovanci Nenada Toševskega le uspeli rezultat izenačiti. Dobrih sedem minut pred iztekom rednega dela je Filipa Lojena premagal Luka Guček, ter poskrbel za delitev točk v Rogaški Slatini. Rogaška je po točki zdrsnila na deseto mesto, Dob ostaja na šestem mestu.

Na Mestnem stadionu na Ptuju je približno sto petdeset gledalcev videlo hitro vodstvo kurentov. Že v 10. minuti je Matthias Fanimo poskrbel za vodstvo plavih. Brici so v 67. minuti uspeli rezultat preko Matije Kompare izenačiti. Izenačujoči zadetek je Bricem dal vetra v jadra, Ptujčane pa popolnoma potolkel, in že štiri minute zatem so Brici pripravili popoln preobrat. Za vodstvo rdeče-belih je poskrbel Matic Maricus. Gostje so vse do konca zadržali minimalno prednost, ter se na koncu veselili prve prvenstvene zmage v letošnji sezoni. Brda so z tremi točkami prepustile zadnje mesto Brežicam, medtem ko Drava kljub porazu ostaja na petem mestu lestvice.

Za pravcato presenečenje so poskrbeli tudi nogometaši Bilj, ki so doma uspeli remizirati z favorizirano Nafto. Na stadionu v Dolinci so boljše sicer pričeli gostje, ki so povedli že v 7. minuti, ko je za vodstvo Lendavčanov poskrbel Alen Ploj. Dobrih deset minut zatem so uspeli gostitelji rezultat poravnati, izenačujoči zadetek je dosegel David Frelih. Sledila je izključitev gostujočega igralca Dina Cvrtila, številčno prednost pa so gostitelji izkorsitili v 37. minuti, ko so uspeli rezultat obrntii v svojo korist. Za izenačenje je poskrbel Matija Pušnar. A le dve minuti zatem je prav Matija Pušnar dobil še drugi rumeni karton, ter moral predčasno iz igrišča. Biljenci so se osredotočili na branjenje svojega gola, gostje pa so v končnici uspeli rezultat izenačiti, za končni rezultat je poskrbel Vedarn Vinko. Bilje so se z novo točko povzpele na trinajsto mesto, Nafta ostaja na drugem mestu lestvice.

Ravenčani so doma silovito pričeli srečanje proti gostom iz prestolnice. Že v 13. minuti je Žan Medved uspel premagati Tonija Šuškoviča, ter povedel Korošce v vodstvo. Le sedem minut zatem so Korošci svojo prednost povišali z zadetkom Dejana Kukića. Po dobre pol ure igre pa je na semaforju pisalo že 3:0 za Ravenčane, vodstvo je utrdil Nik Fasvald. Tudi v nadaljevanje so boljše krenili gostitelji in v 62. minuti je Nik Fasvald s svojim drugim zadetkom praktično rešil vprašanje zmagovalca. Ljubljančani so sicer v nadaljevanju uspeli strniti svoje vrste, pet minut zatem je rezultat znižal Domen Potočnik. Končni rezultat je v končnici srečanja postavil Kristjan Sredojević. Fužinar se je z novimi tremi točkami povzpel na deveto mesto, Ilirija 1911 je zdrsnila na štirinajsto mesto lestvice.

V Brežicah so se še četrte prvenstvene zmage veselili nogometaši novomeške Krke. Dobrih tristo gledalcev je edini zadetek videlo na sredini prvega dela, ko je domačega vratarja Matka Kramarja iz najstrožje kazni premagal Matej Potokar. Brežičani so z novim še šestim porazom zdrsnili povsem na dno lestvice, Dolenjci ostajajo na sedmem mestu lestvice.

En zadetek je  odločil tudi srečanje v Postojni, kjer je Ankaran Postojna gostil Jadran Dekane. Maloštevilni gledalci so edini zadetek na srečanju videli v drugi minuti sodnikovega dodatka, ko je gostujočega vratarja Zokija Cvetkovića premagal Jan Pahor. Ankaran Postojna se je z novimi tremi točkami povzpel na osmo mesto, Dekani ostajajo na dvanajstem mestu lestvice.

Rezultati 10. kroga:

Rogaška : Roltek Dob 1:1 (1:0)

180; Neskić 14`, Guček 83`

Drava Dakinda Ptuj : Brda 1:2 (1:0)

150; Fanimo 10`; Kompara 67`, Marcius 71`

Ankaran Postojna : Jadran Dekani 1:0 (0:0)

60; Pahor 92`

Fužinar Vzajemci : Ilirija 1911 4:2 (3:0)

300; Medved 13`, Kukić 20`, Fasvald 30`, 62`; Potočnik 67`, Sredojević 88`

Brežice Terme Čatež : Krka 0:1 (0:1)

300; Potokar 23`-11m

Vitanest Bilje : Nafta 1903 2:2 (2:1)

120; Frelih 17`, Pušnar 37`; Ploj 7`, Vinko 87`

RK: Pušnar 39` – Vitanest Bilje; Cvrtila 24` – Nafta 1903

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dekani na turnirju z dvema novima igralcema

Dekani bodo jutri gostili zakljucni del turnirja v spomin na Milana Ščulca. Danes pa se na…