Danes ob 12.00 uri je bila v Šiški odigrana uvodna tekma 14. kroga v 2. slovenski nogometni ligi. V derbiju kroga sta se pred približno dvesto gledalci pomirila domači Bravo in ptujska Drava.


Na težkem in razmočenem igrišču sta obe ekipi v srečanje vstopili dokaj previdno, do prve pol priložnosti so prišli gostitelji v 4. minuti po kotu. Ptujčani so prvič zapretili dobrih deset minut kasneje, ko je poskušal Bizjak. Obe ekipi v prvem delu nista želeli preveč tvegati, tako sta na odmor odšli brez zadetkov.

V nadaljevanje sta obe ekipi vstopili z večjo željo, že po dobrih osmih minutah pa so povedli Ljubljančani. Najprej je v kazenskem prostoru Darka Zeca nepravilno oviral Mitja Rešek, glavni sodnik srečanja Roberto Ponis pa je pravilno dosodil najstrožjo kazen. K izvajanju najstrožje kazni je pristopil domači kapetan Ovbokha Agboyi, ki je z močnim in natančnim strelom premagal gostujočega vratarja Aleksandra Šeligo.

Foto: Danilo Vezjak

Po prejetem zadetku so Ptujčani zaigrali še odločneje, ter bolj napadalno, kar je na drugi strani izkoriščal tudi Bravo za hitre protinapade. Ljubljančani so bili blizu povišanja vodstva sredi drugega polčasa, ko je imenitno priložnost z roba kazenskega prostora zapravil Mitja Križan.

Foto: Danilo Vezjak

Imenitno priložnost za izenačenje so imeli kurenti dobrih sedem minut pred iztekom rednega dela srečanja, ko je v kazenskem prostoru Matej Zemljak nepravilno oviral Jona Šporna, sodnik Roberto Ponis pa je tudi tokrat povsem upravičeno pokazal na belo točko. K izvajanju najstrožje kazni je pristopil Jaka Bizjak a je njegov strel z nogami uspešno ubranil mladi vratar Brava Domen Zver.

Foto: Danilo Vezjak

Do konca srečanja so si Ptujčani ustvarili še dve tri pol priložnosti, a so gostitelji brez težav mirno zadržali minimalno prednost, ter se na koncu veselili še desete prvenstvene zmage s katero so se utrdili na prvem mestu lestvice.

AŠK Bravo : Drava Dakinda Ptuj 1:0 (0:0)

200; Agboyi 53`-11m

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Prva polovica sklepnega kroga

Četrti majski petek je rezerviran za štiri tekme zadnjega kroga druge lige. Prvak, ki se s…