Pred nami je 24. krog 2. slovenske nogometne lige, kateri bo v celoti odigran v sobotnem terminu.


Tokratni krog bosta z uvodno tekmo odprla Ankaran in Radomlje. Srečanje na koprski Bonifiki se bo pričelo že ob 14.00 uri. Ankarančani so v sila slabi seriji, saj imajo na svojem računu štiri zaporedne poraze, v zadnjih treh krogih pa je obramba galebov prejela kar trinajst zadetkov. Medtem so mlinarji po spremembi na trenerski klopi pretekli vikend doma ugnali ptujsko Dravo in tako vsaj malce zakrili slabšo serijo rezultatov. Radomljani si nedvomno želijo na Bonifiki nadgraditi zmago iz preteklega kroga, ter vknjižiti tri točke, ki bi jih nekako še ohranile pri upih po prvih dveh mestih na lestvici. Medtem se Ankarančani vse bolj nahajajo v vedno slabši situaciji, saj ima predzadnje Bilje le dve točki zaostanka za Ankarančani, tako bi varovanci Vlada Badžima z morebitnim novim porazom lahko zdrsnili že v cono izpada. Za obe ekipi bo srečanje izjemno pomembno, Ankarančani seveda upajo, da prekinejo serijo, medtem ko Radomljani upajo, na nadaljevanje svoje, konec septembra so se visoke zmage veselili mlinarji, se lahko tokrat galebi oddolžijo?

Drugo srečanje sobotnega razporeda bo odigrano v Brežicah, kjer v goste prihajajo nogometaši lendavske Nafte. Brežičani se nahajajo povsem na dnu lestvice in imajo že štiri točke zaostanka za predzadnjimi Biljami, zato je tako rekoč zmaga nujna. Nafta je v dveh zadnjih krogih dvakrat klonila, sploh zadnji poraz pretekli teden proti Fužinarju je bil precej boleč in je tudi poskrbel za menjavo na trenerski klopi. Zaporedna poraza sta odnesla Franca Fridla, ter na klop Lendavčani ustoličila Slovaka Mariana Sluko. Lendavčani so izgubili praktično vse možnosti za napredovanje, kar je bil tudi cilj, trenutno se nahajajo na šestem mestu lestvice in z novim spodrsljajem bi lahko zdrsnili še nižje. Ne glede na to, da so Lendavčani trenutno v rezultatskem krču so v srečanju proti zadnjeuvrščenim Brežicam v vlogi favoritov. Jesenski obračun se je v Lendavi končal z delitvijo točk, lahko tokrat Brežičani nadgradijo predstavo in izkoristijo slabo formo Lendavčanom, ter vknjižijo nujne tri točke v boju za obstanek?

V Ljubljani se obeta mestni derbi med vodilnim Bravom in Ilirijo 1911, ki se trenutno nahaja na štirinajstem mestu prvenstvene lestvice. Vodilni Bravo melje vse pred sabo, spomladi varovanci Dejana Grabića še ne poznajo poraza in kot vodilna ekipa prvenstvene lestvice v prihajajoči mestni derbi nogometaši Brava vstopajo kot izraziti favoriti. Na drugi strani so varovanci Krištofa Kastelca v zadnjih dveh krogih le strnili vrste, ter se veselili dveh izjemnih zmag, najprej so na Ptuju ugnali Dravo, pretekli vikend pa doma visoko odpravili Ankaran. Zmaga Ilirije nad Bravom bi sicer lahko uvrstili med senzacije, a zeleno-beli se nadvse želijo oddolžiti Bravu za jesenski poraz, točke pa Iliriji trenutno v boju za obstanek štejejo dvojno, sploh točke proti izrazitim favoritom.

Prvi zasledovalci ljubljanskega Brava nogometaši sežanskega Tabora bodo doma gostili Rogaško. Sežančani so po seriji »primorskih derbijev« pretekli vikend pri Brdih iztržili »le« točko, a še vedno ne poznajo poraza v spomladanskem delu sezone, tudi tokrat pa je vloga favoritov na strani Kraševcev. Varovanci Andreja Razdrha so se sedaj znašli v položaju, da lovijo Bravo in točke v boju za naslov prvakov so seveda nujne, v srečanje proti deseto uvrščeni Rogaški so seveda favoriti. Na drugi strani pa so Slatinčani po nekaj slabših predstavah v zadnjih dveh krogih osvojili štiri točke, najprej so iztržili točko proti Brežicam v gosteh, pretekli vikend pa so se veselili doma izjemno pomembne zmage proti Biljam. Slatinčani na desetem mestu še ne morajo biti povsem brezskrbni saj je razlika na lestvici izjemno majhna, zato odhajajo v Sežano z ambicijami po presenečenju. Slatinčani so jeseni doma že odščipnili točke Taboru, ko se je srečanje končalo brez zmagovalcev, nova točka Slatinčanov proti favoriziranim Sežančanom pa bi bila tudi tokrat izjemen uspeh.

Ptujčane po seriji treh zaporednih porazov čaka novo domače srečanje, tokrat jim v goste prihaja razigrani Jadran iz Dekanov. Ptujčani kot že omenjeno se nahajajo v rezultatski krizi, kar se pozna tudi na lestvici, saj so pretekli vikend zdrsnili na sedmo mesto lestvice. Tokrat si v najstarejšem slovenskem mestu želijo prekiniti črno serijo in nujno priti do pozitivnega rezultat, ki bi bil še kako dobrodošel v končnici prvenstva. Dekančani na drugi strani se nahajajo na »nevarnem« trinajstem mestu lestvice, pred predzadnjimi Biljami imajo le točko prednosti in nove točke so za varovance Nedžada Okčića seveda nujne. Ptujčani so jeseni slavili, Dekančani pa si tokrat želijo oddolžiti za jesenski poraz in izkoristiti slabšo formo Ptujčanov, ter se na obalo vrniti z polnim izplenom točk.

Eden bolj zanimivih obračunov bi moral biti tokrat odigran na Koroškem, kjer bo Fužinar gostil novomeško Krko. Korošci se nahajajo v seriji treh zaporednih zmag, sploh zadnja v Lendavi je bila več kot sladka. Na drugi strani so farmacevti pretekli vikend klonili proti vodilnemu Bravu doma in si seveda želijo čim prej vrniti na zmagovita pota. Ekipi na lestvici ločijo zgolj štiri točke, glede na formo obeh ekip pa lahko pričakujemo odprto predstavo obeh moštev, kjer izrazitega favorita ni. Jesenski obračun se je končal z zanesljivo zmago Krke, se bodo Korošci oddolžili Dolenjcem za poraz, ter se jim približali na le točko zaostanka?

Srečanje v Beltincih med domačimi Beltinci in Brdi lahko razglasimo za derbi spodnjega dela lestvice. Žuti so po dveh zaporednih zmagah pretekli vikend doživeli boleč poraz proti Dekanom, na drugi strani pa so Brici v izjemni formi in so pretekli vikend doma odščipnili točke sežanskemu Taboru. Beltinčani, ki so na lestvici v boljšem položaju in imajo pred Brici pet točk prednosti bodo želeli izkoristiti prednost domačega igrišča in navijačev, na drugi strani pa si Brici seveda želijo serijo brez poraza podaljšati. Uvodni obračun se je končal z delitvijo točk, bo tokrat drugače, ali se bosta ekipi še drugič v letošnji sezoni razšla brez zmagovalca?

Bilje se po dveh gostovanjih tokrat vračajo pred svoje navijače in bodo gostile Roltek Dob. Gre za obračun predzadnje in pete ekipe iz prvenstvene lestvice. Biljenci so se iz dveh zaporednih gostovanj vrnili brez točk, medtem ko so Dobljani o dveh porazih pretekli vikend le vknjižili tri točke doma proti Brežicam. Biljenci, ki so trenutno na predzadnjem mestu nujno iščejo točke v boju za obstanek, vsako srečanje za četo Sandija Valentinčiča je odločilno in v domačem taboru bodo naredili vse, da izkoristijo prednost domačega igrišča ter, da se Dobljanom oddolžijo za jesenski poraz. Ne glede na vse so gostje vsaj na papirju v vlogi favoritov, a to bodo morali potrditi s predstavo v Biljah.

Razpored 24. kroga:

Sobota; 20.4.2019

14:00; Koper; Ankaran Hrvatini : Kalcer Radomlje

15:30; Brežice; Brežice Terme Čatež : Nafta 1903

16:00; Ljubljana; AŠK Bravo : Ilirija 1911

17:00; Ravne na Koroškem; Fužinar Vzajemci : Krka

17:00; Ptuj; Drava Dakinda Ptuj : Jadran Dekani

17:00; Beltinci; Beltinci : Brda

17:00; Sežana; CherryBox24 Tabor Sežana : Rogaška

17:00; Bilje; Vitanest Bilje : Roltek Dob

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pri Gorici sestavljajo prvoligaški igralski kader, podpisali dve novi pogodbi

Že tri kroge pred koncem letošnje sezone drugoligaškega tekmovanja, je postalo jasno, da s…