Že v sredo nas čaka 28. krog v 2. slovenski nogometni ligi, ki bi lahko že ponudil dodatne odgovore pri samem vrhu lestvice, kot v spodnjem delu lestvice.


Vodilne nogometaše Brava čaka domače srečanje proti Beltinčanom. Ljubljančani so v seriji dveh zaporednih zmag na vrhu lestvice imajo tri točke prednosti pred zasledovalci tokrat pa napadajo proti žutim še dvajseto prvenstveno zmago s katero bi pred zadnjima dvema krogoma ohranili vsaj tri točke prednosti pred Sežančani. Ljubljančani bodo proti Beltinčanom nastopili v popolni postavi, medtem ko prihajajo Prekmurci v prestolnico povsem neobremenjeni saj so si med vikendom z zmago proti Ankaranu že zagotovili obstanek med drugoligaši. Uvodni jesenski obračun so dobili Ljubljančani, ki so na prekmurski ravnici slavili z 1:3, lahko tokrat neobremenjeni Prekmurci zagodejo favoriziranim Ljubljančanom, ali bodo varovanci Dejana Grabiča vpisali novo še dvajseto prvenstveno zmago?

Derbi kroga bo zagotovo odigran v Sežani, kjer bo domači Tabor gostil lendavsko Nafto 1903. Če so Lendavčani možnosti za čisti vrh izgubili že v začetku spomladanskega dela, pa se Sežančani krčevito borijo za prvo mesto in zaenkrat še držijo drugo mesto, za vodilnim Bravom imajo tri točke zaostanka, medtem ko imajo pred tretjimi Radomljami dve točki naskoka. Sežančani pred svojimi gledalci še v letošnji sezoni ne poznajo poraza in četa Andreja Razdrha bo tudi proti Lendavčanom, ki sicer v zadnjih štirih tekmah niso izgubili srečanja, lovila novo zmago s katero bi vsaj ohranila drugo mesto. Jesenski obračun so dobili Sežančani, ko je za minimalno zmago zadel Rok Duspara. Glede na visok motiv Sežančanov, vloga favoritov vsaj na papirju pripada gostiteljem.

Kalcer Radomlje čaka vsaj na papirju najlažja naloga od vodilne trojice, saj odhajajo v goste trinajstim Biljam. A Biljenci so daleč od slabe forme, v zadnjih štirih srečanjih so samo enkrat priznali premoč nasprotnikom. Na drugi strani pa Radomljani igrajo izjemno v zadnjih srečanjih, so v seriji zmag, ki jo seveda želijo nadaljevati in tako priti do šeste zaporedne zmage. Radomljani v kolikor še želijo računati vsaj na dodatne kvalifikacije potrebujejo zmago, medtem ko tudi na drugi strani Bilje še ni povsem varno, čeprav ima za zadnje tri tekme štiri točke pred Ilirijo. Glede na trenutno formo obeh ekip vloga favoritov pripada gostom, ki so jeseni s pol ducata zadetki že ugnali Bilje.

Izjemno vroče bo v Brežicah, kjer Brežičani lovijo nujno zmaga proti Jadranu iz Dekanov v boju za obstanek. Ekipi trenutno na lestvici loči šest točk, v obeh taborih bodo nedvomni izjemno motivirani, kot že omenjeno za Brežice šteje samo zmaga, medtem ko tudi Jadran za miren zaključek prvenstva potrebuje točke. Tabor je v zadnjih dveh krogih priznal premoč nasprotnikom, sploh zadnji poraz, ko so Primorci vodili ob polčasu s kar 4:1, na koncu pa priznali premoč Fužinarju, zelo boli varovance Nedžada Okčića, ki bodo morali v Brežicah biti bolj zbrani v obrambi, če Posavja ne želijo zapustiti s porazom. Jeseni so si visoke zmage veselili Dekančani, se bodo Brežičani doma oddolžili Primorcem, ter z zmago podaljšali upe na obstanek med drugoligaško konkurenco.

Zelo zanimivo bi moralo biti tudi v Kopru, kjer bo domači Ankaran gostil ptujsko Dravo. Ankarančani se trenutno držijo še nad gladino in imajo pred izpadom dve točki naskoka pred Ilirijo in štiri pred Brežicami. Za miren zaključek Ankaran vsekakor potrebuje točke proti vedno bolj razigranim Ptujčanom, ki v zadnjih štirih krogih ne poznajo poraza, sploh zadnje predstave pa kažejo zelo dobro formo Ptujčanov, ki so nenazadnje tudi na visokem šestem mestu lestvice. Kurenti so jeseni doma slavili proti Ankaranu, v vlogi favoritov so tudi tokrat, Ankarančani seveda upajo, da bodo zadržali doma vsaj točko, ter tako pred samo končnico zadržali rešilno štirinajsto mesto na lestvici.

Nogometaši ravenskega Fužinarja, ki so med vikendom zrežirali izjemen preobrat v Dekanih bodo tokrat gostili ekipo Brd. Korošci zasedajo visoko sedmo mesto na lestvici in lahko proti Primorcem nastopijo povsem neobremenjeni. Na drugi strani pa Brici še vedno nimajo zagotovljenega obstanka, čeprav trenutno držijo enajsto mesto, bodo morali na Koroškem iskati točke, da lahko mirnejše pričakajo zaključek prvenstva. Jesenski obračun na severu Primorske se je končal brez zadetkov, tokrat pa bi verjetno bili s točko bolj zadovoljno v taboru gostov, kot v domačem, kjer si želijo še višje pod vrh.

Nogometaši Rogaške bodo po dveh zaporednih porazih ponovno lovili točke proti predzadnjeuvrščeni Iliriji 1911, ki v boju za obstanek išče nujne točke. Slatinčani so med vikendom v Novem mestu boljše pričeli srečanje, na koncu pa priznali premoč farmacevtom, tokrat pa se vračajo domov, kjer bodo skušali priti do sedme prvenstvene zmage s katero bi si tudi teoretično zagotovili obstanek. Kot že omenjeno Ljubljančani v Rogaški Slatini iščejo točke upanja v boju za obstanek, že točka bi morda bila lahko premalo, zato bodo morali varovanci Krištofa Kastelca »na glavo«, da se izpod Boča ne vrnejo z novo ničlo, ki bi lahko bila že usodna.

V Dobu bo domači Roltek gostil novomeško Krko. Obračun, ki ne odloča več o ničemer bi nedvomno zaradi neobremenjenosti tako ene kot druge ekipe lahko prinesel zanimivo nogometno predstavo, v kateri bodo Dobljani po štirih tekmah brez zmage skušali vknjižiti tri točke. Na drugi strani pa bodo farmacevti skušali vknjižiti še četrto zaporedno zmago s katero bi zadržali četrto mesto na lestvici. Dobljani bodo v vsakem primeru ne glede na razplet srečanja zadržali osmo mesto, farmacevti pa četrto. Srečanje v dolenjski prestolnici se je končalo brez zmagovalcev, se bo tudi drugi obračun končal z delitvijo točk?

Razpored 28. kroga:

Sreda; 15.5.2019

17:00; Sežana; CherryBox24 Tabor Sežana : Nafta 1903

17:00; Dob; Roltek Dob : Krka

17:00; Rogaška Slatina; Rogaška : Ilirija 1911

17:00; Bilje; Vitanest Bilje : Kalcer Radomlje

17:00; Brežice; Brežice Terme Čatež : Jadran Dekani

17:00; Ravne na Koroškem; Fužinar Vzajemci : Brda

17:00; Ljubljana; AŠK Bravo : Beltinci

17:00; Koper; Ankaran Hrvatini : Drava Dakinda Ptuj

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kdo bo naslednjo sezono igral v prvi ligi?

Medtem, ko je večina slovenskih nogometnih klubov pred dnevi že zaključila sezono, je pred…