Pred drugoligaši je zadnji prvenstveni krog, ki bo dal odgovor kdo bo prvak in kdo se seli v nižje lige. Če bo šlo vse po planu bi moral ljubljanski Bravo doma potrditi naslov proti Ankaranu, ki se po sezoni poslavlja od drugoligaške druščine. Ljubljančani so svojo pot k naslovu gradili z izjemno sezono, tokrat pa jih vsaj na papirju v lovu na vsaj točko čaka najlažja naloga v sezoni. Ljubljančani so v izjemni formi, kar priča tudi niz štirih zaporednih zmag, varovanci Dejana Grabiča, ki so skozi celotno sezono pokazali največ se upravičeno nadejajo po srečanju z Primorci velikega slavja na poti v Prvo Ligo. Da bi Ankarančani pripravili presenečenje in sredi Ljubljane do prve zmage po uvodnem spomladanskem krogu ne verjame skorajda nihče. Nedvomno pa bodo pri Bravu želeli prvenstvo in naslov prvakov potrditi z novo zmago.


Sežanski Tabor bo v zadnjem krogu gostil novomeško Krko. Srečanje med drugo in četrto ekipo lahko mirne vesti razglasimo za derbi kroga. Sežančani so se nekako že sprijaznili z drugim mestom, saj nihče v Sežani ne verjame, da bi lahko Ankaran, katerega so v zadnjem krogu visoko ugnali pripravil presenečenje v Ljubljani. Sežančani, ki so z mislimi že pri dveh dodatnih tekmah v dodatnih kvalifikacijah bodo nedvomno proti Novomeščanom nastopili z mislijo, da se kdo pred odločilnima tekmama sezone ne poškoduje, ali dobi nepotrebnega kartona a vseeno si bodo redni del sezone želeli zaključiti s pozitivnim rezultatom, kar bi pomenilo, da so na domačem igrišču v vsej sezoni ostali neporaženi. Novomeščani, ki bodo ne glede na razplet zadržali četrto mesto, lahko v Sežani nastopijo povsem sproščeno in ne obremenjujoče. Jesenki razplet se je končal z zmago farmacevtov, se bodo Sežančani oddolžili za poraz?

Izjemno napeto bo v Lendavi, kjer bo Ilirija 1911 potrjevala rešilno štirinajsto mesto na prvenstveni lestvici. Lendavčani, ki pred zadnjim krogom držijo peto mesto so pretekli vikend osvojili tri točke v Novem mestu, medtem ko so zeleno-beli slavili doma proti Dobu, ter pred zadnjim krogom Brežicam pobegnili za tri točke. Če bo za Lendavčane tekma zgolj formalnost, pa tega ne moremo trditi za Ljubljančane, ki v kolikor želijo biti odvisni samo od sebe potrebujejo vsaj točko. Vsekakor bo motivacija na strani Ljubljančanov, ki nikakor ne želijo izpustiti iz rok pridelane prednosti, ter obstanka med drugoligaši. Ilirija je že jeseni pripravila presenečenje, ter doma ugnala Nafto, se lahko Ljubljančani veselijo še drugič v tej sezoni?  

Brežičani bodo v zadnjem krogu gostili Beltince. Posavci morajo za obstanek najprej seveda doma ugnati Beltinčane, na drugi strani pa seveda upati, da se srečanje v Lendavi konča v korist Lendavčanov. Brežičani so v zadnjih dveh krogih dvakrat prišli do točke, kar je lahko na koncu premalo, saj več niso odvisni sami od sebe. Beltinčani so v zadnjih dveh krogih dvakrat klonili, zasedajo pa trenutno deseto mesto. Obstanek je že nekaj krogov zagotovljen, zato lahko žuti nastopijo povsem sproščeno. Za Brežičane je lahko to zadnja tekma med drugoligaši za nekaj časa, tako da bodo nedvomno naredili vse, da doma ostanejo tri točke, ter upali na srečen razplet v Lendavi.

Primorski derbi v Biljah med domačimi Biljami in Brdi bi glede na to, da sta obe ekipi v zadnjih krogih izbojevali obstanek pritegnil kar nekaj pozornosti, predvsem pa bi lahko obe ekipi odigrali sproščeno, ter pokazali odprto predstavo. Biljenci so v zadnjih treh krogih dvakrat slavili in enkrat remizirali, medtem ko so nogometaši Brd v zadnjih dveh krogih dvakrat remizirali. Trenutna forma je na strani gostiteljev, ki so dobili tudi jesenski dvoboj. Tokrat glede ne bo toliko tekmovalnega naboja, zato lahko pričakujemo zanimivo in odprto tekmo iz obeh strani.

Na Koroškem bosta sezono zaključili ekipi ravenskega Fužinarja in ptujske Drave. Gre za spopad dveh ekip, ki sta v devetindvajsetih tekmah zbrali enako število točk, sezono pa lahko ob ugodnih razpletih in zmagi tako eni kot drugi zaključijo najvišje na petem mestu. Ravenčani so v zadnjem času v dobri formi, enako pa lahko trdimo za Ptujčane, čeprav so v zadnjem krogu priznali premoč Bravu doma. Za Ptujčani je izjemno turbulentna sezona, ki si jo želijo zaključiti z pozitivnim rezultatom, medtem ko za Korošce lahko trdimo da so eno izmed večjih presenečenj sezone. V Ravnah na Koroškem se tako obeta izjemno zanimiva tekma, v kateri izrazitega favorita za tri točke ni.

V Rogaški Slatini bo domača Rogaška gostila Jadran iz Dekanov. Obe ekipi sta si že zagotovili obstanek, tako da lahko v srečanje vstopita povsem sproščeno, brez pritiska rezultata. Slatinčani imajo pred Primorci tri točke prednost, ki bi jih radi ohranili, ter se od zvestih domačih navijačev poslovili z pozitivnim rezultatom. Glede na to, da je forma Dekančanov v zadnjih tekmah nekoliko upadla, ne bi bilo presenečenje, če bi Slatinčani vknjižili še drugo zaporedno domačo zmago v prvenstvu.

V Dobu bo na sporedu sosedski derbi med domačim Roltek Dobom in Radomljami. Radomljani, ki bodo končali sezono na tretjem mestu, bodo napadali še drugo zaporedno zmago v medsebojnih obračunih. Dobljani so v zadnjem času nanizali precej slabših rezultatov, sezono pa bodo zagotovo končali na osmem mestu. Glede na to, da bodo mlinarji skušali izboljšati izplen prvega strelca Anela Hajrića, kar bo zagotovo vplivalo na pristop Radomljanov, ki bodo lovili še devetnajsto prvenstveno zmago.

Razpored 30. kroga:

Sobota; 25.5.2019

17:00; Bilje; Vitanest Bilje : Brda

Nedelja; 26.5.2019

17:00; Brežice; Brežice Terme Čatež – Beltinci

17:00; Ravne na Koroškem; Fužinar Vzajemci : Drava Dakinda Ptuj

17:00; Ljubljana; AŠK Bravo : Ankaran Hrvatini

17:00; Sežana; CherryBox24 Tabor Sežana : Krka

17:00; Lendava; Nafta 1903 : Ilirija 1911

17:00; Dob; Roltek Dob : Kalcer Radomlje

17:00; Rogaška Slatina; Rogaška : Jadran Dekani  

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO / VIDEO: Krško poslalo Brežice v tretjo ligo

Stadion Matije Gubca v Krškem je bilo prizorišče četrtega obračuna v drugi ligi med večnim…