V deželi na sončni strani Alp so v zaključku leta 2022 potekale številne volitve, glasovanja in referendumi. Tudi volitve za županske stolčke, pred katerimi praviloma ne manjka smelih predvolilnih obljub.

Nič drugače ni bilo v Posavju, kjer je letos potekal zelo razburljiv boj za županski stolček Krškega. Tega si je v drugem krogu priboril višji kriminalistični inšpektor in preiskovalec na NPU-ju Janez Kerin, ki je v svojem programu volilce prepričeval s številnimi napovedmi in obljubami. Štiriinpetdesetletnik je med kampanjo poudarjal tudi velik pomen športu in rekreaciji ter v prihodnjih letih na območju krške občine obljublja številna vlaganja v športno infrastrukturo. Med drugimi je obelodanil idejo načrta obnove stadiona Matije Gubca, ki bi pridobil novo tribuno in bi v bodoče zagotavljal organizacijo športnih dogodkov, tudi nogometnih, na najvišjem nivoju. V prostorih pod tribuno si želi umestiti še muzej zgodovine lokalnega športa, kjer bi pod eno streho počastili spomin na največje uspehe tamkajšnjega nogometa, speedwaya, rokometa itd. Se bo predvolilna obljuba na koncu tudi uresničila?

Stadion v Krškem je sicer že nekaj časa potreben temeljite obnove, saj pretiranega udobja za njegove uporabnike in gledalce ne ponuja. Na njem si svoje mesto pod soncem trenutno delita dva nogometna kluba. Krško je daleč od stare slave in bo prezimilo na dnu 2. SNL, medtem ko Posavje Krško zaseda mesta v zgornji polovici lestvice vzhodne skupine 3. SNL.


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od D.Š.
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

VIDEO: Szabo junak obračuna v Lendavi, Nafta do prve zmage v tem letu

Šest zadetkov, dve enajstmetrovki in dva rdeča kartona so bilanca razburljivega obračuna m…