Znan pregovor, da kjer se prepirata dva, tretji dobiček ima, se je ponovno pokazal za resničnega v tem krogu, ki je na vrh lestvice 2. SNL izstrelil ekipo Bilj. Potem, ko sta se Krka in Nafta, na derbiju vodilnih v Novem mestu, razšla brez zmagovalca, so Primorci izkoristili priložnost in z novimi tremi točkami prevzeli vodstvo.


Bilje so v 5. krogu na domačem terenu gostile ekipo Drave in proti Ptujčanom dosegle že svojo četrto zaporedno zmago. Na zahodu Slovenije je začetek dvoboja bil atomski, saj so gledalci že na samem uvodu videli tri zadetke. Domačine je v vodstvo najprej popeljal Jan Štrukelj, nato pa so Štajerci še znali odgovoriti in po zaslugi Amirja Kahrimanovića in Svena Dodleka že v 16. minuti prišli do preobrata. Vendar pa to ni bil edini preobrat na srečanju, saj so ga uprizorili tudi Biljenci. Najprej je v 36. minuti Aljaž Tavčar postavil izid polčasa, globoko v sodnikovem dodatku drugega dela pa je junak dvoboja postal Thomas Breganti, ki je s svojim drugim zadetkom v sezoni poskrbel za veliko veselje v domačem taboru.

Biljenci so trenutno najbolj vroča ekipa v 2. SNL, varovanci Marina Mikaca pa so s četrto zaporedno zmago skočili na vrh prvenstvene razpredelnice. Primorci imajo po petih krogih na svojem kontu 12 osvojenih točk. Drava še naprej ne blesti in ostaja prikovana na mesta ob samem dnu lestvice. V kolikor se bodo podobni rezultati Ptujčanov nadaljevali tudi v nadaljevanju jesenskega dela, bo vodstvo kluba zelo težko upravičilo prihode številnih tujih nogometašev, kateri imajo, kot trenutno kaže, premalo kvalitete tudi za slovensko drugo ligo.

BILJE – DRAVA PTUJ 3:2 (2:2)
Štrukelj (8′), Tavčar (36′), Breganti (90+3′); Kahrimanović (9′), Dodlek (16′)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nenavadna situacija za Ilirijo – se trener seli na selektorski stolček v Afriko?

Zambija velja za eno izmed afriških ekip, ki se ni uvrstila na Svetovno prvenstvo, ki pote…