Minuli vikend so s prvenstvom pričeli tudi slovenski drugoligaši. Prvi krog je prinesel kar nekaj presenečenj, eno teh se je zgodilo tudi v Krškem, kjer so se pri domačem drugoligašu opekli nogometaši kranjskega Triglava. Krčani so z zadetkom zimzelenega Dvorančiča potrdili, da Kranjčanom v novi sezoni ne bo lahko, a uvodni poraz seveda ne bo pokopal upov in želja po povratku med prvoligaše, kar je v pogovoru za spletno stran kluba poudaril tudi Beno Fekonja, predsednik kluba.


“V članski ekipi smo si želeli, da zadržimo jedro ekipe, kar nam je v glavnini uspelo. Igralcem, ki so v prestopnem roku odšli iz kluba, smo uslišali ter razumeli željo po še višjih ambicijah. Nekateri prestopi so bili povezani z nadomestili za transfer igralcev, kar je razumljivo, saj je želja vseh v klubu po čim hitrejši sanaciji. Lahko napovemo, da bomo ob sprejetih ukrepih v dveh letih celovito prenovili klub. V mladinski nogometni šoli je kot vsako leto več prihodov kot odhodov, kar pomeni, da še vedno uveljavljamo renome nogometne šole, ki vzgaja igralce, kateri so sposobni kasneje igrati na najvišjih nivojih. Tudi v reprezentanci,” je o prestopnem roku spregovoril Fekonja. Klub je vodenje članske ekipe tudi v novi sezoni zaupal Siniši Brkiću, ki je poleti ostal brez nekaterih nosilcev igre, saj so Luka Majcen, Lamino Diallo, Tilen Klemenčič, Ajdin Redžič, Uroš Palibrk in Žan Pelko zapustili kranjski tabor. Cilj Kranjčanov, ki se bodo v novi sezoni na drugoligaških zelenicah borili tudi s sosedi iz Šenčurja, je jasen, saj se želi Triglav vrniti med prvoligaše, kar je poudaril tudi Fekonja: “V tekmovalno sezono 2014/2015 vstopamo samo z eno ambicijo. Čimprej se vrniti v prvo slovensko nogometno ligo. Temu primerno smo pričeli prvi s pripravami ter tudi odigrali nekaj močnih pripravljalnih tekem. Seveda bodo morali določeni igralci, ki so bili v prejšnji sezoni bolj v ozadju, prevzeti večjo odgovornost. Če bomo znali zakleniti vrata in strniti obrambne vrste, potem se nam ni treba bati. Goli bodo prišli, saj imamo v naših vrstah igralce z ambicijami in verjamem, da bodo zabijali. Ob tem pričakujemo podporo zvestih navijačev, da dokažemo, da je nogomet doma tudi v Kranju. Navijajmo za klub in vsi, ki ga podpiramo, dajmo vse od sebe, da bodo fantje na igrišču začutili, da stojimo za njimi.”

Fekonja poudarja, da je klub organizacijsko že pripravljen za igranje med prvoligaši, čeprav v klubu že od lanskega leta teče finančna sanacija: “Organizacijsko smo klub, ki je pripravljen za igranje na najvišjem nivoju. Pričakujemo, da se nam bo v prihodnje priključil še kakšen sponzor in tako bomo lahko napovedali boljše čase tudi za naš klub. Že konec lanskega leta smo sprejeli program sanacije kluba, ki ga dosledno izvajamo. Tako se dolgovi zmanjšujejo in bomo v najslabšem primeru na zeleni veji konec 2015. Seveda se lahko zgodi to tudi prej, če nam bo naklonjen kakšen od prestopov igralcev.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Foto: Gorici derbi proti Nafti, prednost vrtnic že pet točk

Nogometaši Gorice so na zelo dobri poti, da se ekspresno vrnejo nazaj med prvoligaše. Varo…