Nogometaši Rogaške so včeraj odpotovali k našim severnim sosedom v Možberk, kjer so odigrali pripravljalni obračun z Austrio Klagenfurt, ki je jesenski del avstrijskega državnega prvenstva končala na visokem 4. mestu in se bo spomladi potegovala za evrospke vozovnice. Med zimskim premorom so Celovčani svoje vrste še dodatno okrepili, v vijoličasti dres se je namreč vrnil tudi občasni slovenski reprezentant Rajko Rep. Slednji je včeraj odigral celoten drugi polčas srečanja in svoji Austrii Klagenfurt pomagal do zmage nad Rogaško z rezultatom 5:1.


Prvi polčas so Avstrijci dobili z visokih 4:0, med 15-minutnim odmorom pa sta oba trenerja opravila številne menjave in Rogaška je bila v drugem delu igre precej bolj enakovreden nasprotnik. Za Celovčane so gole dosegli Florian Rieder, Patrick Greil, Alex Timossi Andersson in dva Markus Pink, ki je po polovici sezone najbolj učinkovit nogometaš vijoličastih v avstrijski Bundesligi. Za Rogaško je edini in hkrati častni gol na srečanju uspel Alenu Cimermanu.

Slovenski drugoligaš se je včeraj sploh prvič predstavil pod vodstvom novega trenerja Jura Arsiča, ki je ekipo prevzel v začetku novega leta, potem ko se je zavoljo ponovnega sodelovanja s Simonom Rožmanom od Rogaške poslovil Aleš Kačičnik.

SK Austria Klagenfurt 5:1 NK Rogaška

Strelci: Reider, Greil, Andersson, 2x Pink, Cimerman

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Urban Podvratnik
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bo Gorica prvo okrepitev pripeljala kar iz Turčije?

Gorica bo s sobotnim obračunom v Velenju zaključila izjemno uspešno sezono, v kateri so vr…