Roman Rogelj, namestnik disciplinskega sodnika Nogometne zveze Slovenije, je imel tokrat precej dela tudi s tekmami drugoligašev, ki so bili ravno tako kot prvoligaši, na delu tudi med tednom, ko so bile na sporedu štiri zaostala srečanja šestega kroga.


Ankarančani so doma z 2:0 ugnali Šmartno, a bili kaznovani s štirimi rumeni in rdečim kartonom, zaradi česar so bili kaznovani z 200 evri. Emir Burkić, nogometaš Ankaran-Hrvatinov, ki je bil v 85. minuti srečanja izključen  zaradi igranja z roko, s čimer je preprečil čisto situacijo za doseganje zadetka, pa bo počival na dveh tekmah. Za obračun Dobljanov in Kranjčanov, z 1:2 so zmago slavili Triglavani, je bilo skupno izrečeno za kar 800 evrov kazni. Kranjčani so prejeli štiri rumene in rdeči karton, Klemen Šturm bo izpustil današnji derbi s Šenčurjem, bodo plačali 200 evrov, toliko bodo morali zaradi štirih rumenih kartonov in odstranitve predstavnika kluba plačali isti znesek, še dvestotaka bodo na račun zveze nakazali zaradi kršitve predpisov NZS, saj je ekipa nastopila brez prisotnosti trenerja, ki je bil prijavljen med uradnimi osebami za tekmovanje. 200 evrov pa bo moral plačati tudi Miro Smolnikar, ki je bil v 62. minuti odstranjen  iz ograjenega dela igrišča zaradi ponavljajočega protestiranja zoper sodniške odločitve, po odstranitvi pa je, ob odhodu z igrišča, nadaljeval s protestiranjem in nešportnim komentiranjem sojenja, obenem pa je bil kaznovan tudi s tekmo prepovedi dostopa do garderob in uradnega tehničnega prostora.

Tolminci, ki so v Veržeju večino tekme igrali z igralcem manj, a kljub temu iztržili remi, bodo morali zaradi štirih rumenih in rdečega kartona nakazati 240 evrov, Matija Šuligoj pa je bil kaznovan z dvema tekmama prepovedi igranja, saj je bil v 4. minuti tekme zaradi udarjanja z nogo v hrbet nasprotnega igralca z nizko intenziteto izključen.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Primorje odstavilo trenerja

Iz Nogometnega društva Primorje Ajdovščina so sporočili, da so se sporazumno razšli z dose…