Nogometaši novomeške Krke so v Dekanih prišli proti tamkajšnjemu Jadranu do tretje prvenstvene zmage. Dolenjci so povedli po slabe pol ure igre, ko je domačega vratarja Kristijana Sekulića premagal Matej Potokar, kar je bil tudi edini zadetek v prvem polčasu. Dekančani so se odlično vrnili  v nadaljevanju in že po desetih minutah nadaljevanja uspeli rezultat izenačiti, ko je v polno meril Antonio Lukanović. Slabih deset minut zatem je ponovno zablestel prvi strelec farmacevtov Matej Potokar, ki je s svojim drugim zadetkom na srečanju tudi postavil končni rezultat srečanja.


Nogometaši Gorice so proti Rogaški vknjižili novo prvenstveno zmago in se vsaj do jutri zavihteli na tretje mesto lestvice. Goričani so pričeli odlično in že v 13. minuti povedli, ko je zadel Mark Gulič. V nadaljevanje so odločneje krenili Slatinčani in že v peti minuti nadaljevanja rezultat izenačili, po še tretjem prvenstvenem zadetku Filipa Jauka. A sledil je bliskovit odgovor varovancev Borivoje Lučića, najprej so po dobri uri igre ponovno povedli, ko je zadel Luka Volarič. V 77. minuti je prednost Goričanov utrdil Lamin Colley. Končani rezultat srečanja je v sodnikovem podaljšku postavil Osuji.

Izjemno zanimivo srečanje je dobrih dvesto gledalcev videlo na Ptuju, kjer je domači Dravi uspelo po zaostanku priti do četrte prvenstvene zmage proti Dravogradu. Ptujčani so sicer pričeli odlično in povedli že v 15. minuti, ko je zadel Matic Marcius. V končnici prvega polčasa je sledil rdeč karton pri gostih, ko je moral iz igrišča Anže Pešl, a Korošci so kljub temu izjemno vstopili v nadaljevanje in najprej v peti minuti drugega dela rezultat izenačili, ko je zadel Nejc Pečnik. Dobrih deset minut zatem so Korošcu popolnoma obrnili potek srečanja in po zadetku Žige Rožeja povedli. Ptujčani so dobrih petnajsti minut pred iztekom rednega dela rezultat izenačili, po zadetku Luke Grajfonerja. Tri točke je kurentom v končnici srečanja priigral Medim Bajrami.

Do prve prvenstvene zmage so proti Beltincem doma prišli nogometaši Roltek Doba. Dobljani so povedli po pol ure igre, ko je za vodstvo zadel Tadej Rems. Dobljani so prednost povišali tik pred odhodom na odmor, ko je v polno meril Erwin Tiganj. Tudi drugi del so boljše otvorili gostitelji, ki so prednost povišali v deset minuti nadaljevanja, ko je iz najstrožje kazni zadel Klemen Kunstelj. Žuti so dobrih sedem minut pred iztekom rednega dela uspeli rezultat znižati po zadetku Marka Maučeca. A so še pred koncem zadeli Dobljani enkrat, končni rezultat srečanja je postavil Albert Račić.

Edino srečanje sobotnega razporeda, kjer gledalci niso videli zadetkov je bilo odigrano v Biljah, kjer so Brežice nekoliko presenetljivo iztržile točko proti domačim Vitanest Biljam.

Rezultati 8. kroga :

Jadran Dekani : Krka 1:2 (0:1)

200; Lukanović 55`; Potokar 28`, 66`

Rogaška : Gorica 1:4 (0:1)

110; Jauk 50`; Gulić 13`, Volarič 59`, Colley 77`, Osuji 93`

Drava Dakinda Ptuj : Koroška Dravograd 3:2 (0:1)

180; Marcius 15`, Grajfoner 75`, Bajrami 84`; Pečnik 50`, Rožej 61`

Roltek Dob : Beltinci Klima Tratnejk 4:1 (2:0)

100; Rems 31`, Tiganj 44`, Kunstelj 56`,-11m, Račić 86`; Maučec 83`

Vitanest Bilje : Brežice Terme Čatež 0:0

180

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od admin
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kdo bo naslednjo sezono igral v prvi ligi?

Medtem, ko je večina slovenskih nogometnih klubov pred dnevi že zaključila sezono, je pred…