Za drugoligaši je že polovica prvenstva, v prihajajočem 16. krogu se pričenja že drugi del prvenstva. Po točno polovici prvenstva na lestvici vodi Koper s 34 točkami in ima dve točki več od prvih zasledovalcev nogometašev Gorice, ter pet točk več od Nafta 1903 in Kalcer Radomelj, ki zasedata tretjo oziroma četrto mesto na lestvici z 29 točkami.


Vodilni Koper bo svoje srečanje odigral v nedeljskem zgodnjem popoldnevu, ko bo ob 13.00 uri na svoji Bonifiki gostil novomeško Krko. Koprčani so si prvo mesto zagotovili pretekli vikend, ko so doma visoko odpravili Jadran iz Dekanov, ob tem pa je Gorici spodrsnilo in je v Brežicah osvojila le točko. Koprčani so med tednom pokazali, da še kako resno računajo z željo po uvrstitvi v Prvo Ligo, saj so v torek doma premagali tretjo ekipo Prve Lige Telekom Slovenije Aluminij z 3:2 v povratni četrtfinalni tekmi slovenskega pokala, a je bila zmaga premalo za napredovanje. V sredo je izstopal Dare Vršić, ki je zadel dvakrat. Farmacevti prihajajo na obalo kot osma ekipa dosedanjega dela prvenstva, nazadnje pa so v gosteh osvojili le točko pri zadnjeuvrščenem Dravogradu. Uvodni dvoboj v letošnji sezoni se je na Portovalu končal z delitvijo točk, takrat so Dolenjci nadoknadili dva zadetka zaostanka za domačo točko. Tokrat so Koprčani kljub napornemu ritmu in težavam pri sestavi ekipe, zaradi kvote rumenih kartonov bosta manjkala Darko Mišić in Luka Vekić osredotočeni, da doma osvojijo vse tri točke s katerimi bi zadržali vodilno mesto na prvenstveni lestvici.

Prvi zasledovalci Koprčanov, nogometaši Gorice se tokrat odpravljajo v goste k Beltincem. Goričani so v zadnjih dveh krogih osvojili le točko iz gostujočega obračuna pri Brežicah, kar je nedvomno razkrilo marsikatero težavo varovancev Borivoje Lučića, ki so imeli v zadnjih obračunih težave z učinkovitostjo. Pri Goričanih seveda v konici napada izstopata Amarachi Osuji in Luka Volarič, ki sta skupaj zadela že petnajstkrat, ter bosta tudi na prekmurski ravnici najnevarnejša aduta Primorcev. Žute na drugi strani čaka drugi zaporedni domači dvoboj, pretekli vikend so se veselili treh točk proti Brdom, tokrat pa jih zagotovo čaka bistveno zahtevnejša naloga. Varovanci Radovana Karanovića bodo tokrat največji poudarek dali obrambi in si želeli, da čim dlje časa zaustavijo nalete Primorcev. Uvodni obračun je zanesljivo pripadel Goričanom, ti tudi tokrat veljajo za favorite, a ne glede na vse, bodo morali Primorci v beltinskem športnem parku pokazati bistveno več, kot v zadnjih dveh obračunih, če želijo priti do še še enajste prvenstvene zmage.

Zelo zanimivo bi moralo biti tudi na Dobu, kjer bodo domači roletarji gostili ravenski Fužinar. Dobljani se v srečanje proti Korošcem podajajo v seriji dveh zaporednih zmag, medtem ko Korošci prihajajo k Dobljanom na krilih kar treh zaporednih zmag. Dobljane in Korošce na lestvici ločijo zgolj tri mesta, a imajo Korošci kar devet točk več od tokratnih gostiteljev. Korošci so v zadnjih krogih sila učinkoviti in kadarkoli lahko udari naveza Medved Trdina, ki ima skupaj že osemnajst zadetkov. Na drugi strani pa so Dobljani sila zahteven nasprotnik vsaj pred svojimi gledalci, nedvomno se bodo v domačem taboru želeli oddolžiti za poraz iz uvodnega kroga, ko se je zmage z 2:1 veselil Fužinar.

Na Ptuju bo domača Drava lovila točke za prekinitev črne serije proti Dekančanom. Ptujčani so v zadnjih štirih obračunih vknjižili le točko, v zadnjih dveh krogih pa so si privoščili dva velika spodrsljaja, najprej so ostali praznih rok proti Rogaški v zadnjem vikendu pa Ravenčanom dopustili, da so se na Ptuju veselili izdatne zmage s kar 0:4. Primorci na drugi strani prihajajo v najstarejše slovensko mesto z popotnico poraza iz preteklega vikenda, ko jih je premagal Koper, a pred tem so Dekančani igrali sila dobro in bili v seriji treh zaporednih zmag. Primorci si želijo izkoristiti slabšo formo Ptujčanov, in s šesto prvenstveno zmago priti na lestvici ravno pred Ptujčane, ki imajo pred njimi trenutno točko prednosti. Uvodni letošnji obračun se je končal z zanesljivo zmago Dekančanom, se bodo Ptujčani oddolžili Primorcem za poraz, ali se bodo še drugič v letošnji sezoni veselili Dekančani?

Nogometaše Dravograda čaka pred svojimi gledalci izjemno pomemben obračun proti Brdom. Obe ekipi sta trenutno v slabi formi, Korošci malce bolj optimistično zrejo v sobotni obračun, saj so pretekli vikend doma iztržili točko proti Krki, medtem ko Brici prihajajo na Koroško v seriji dveh zaporednih porazov. Dravograjčani na lestvici zasedajo zadnje mesto, Brici na drugi strani imajo na svojem računu dve točki več in so trenutno na trinajstem mestu. Nedvomno bo za četo Bojana Kusa, srečanje proti Bricem pravi zrelostni test, s tremi točkami bi se Korošci končno znebili zadnjega mesta, kar je prav gotovo več kot dober motiv pred srečanjem.

Zelo zanimivo bi moralo biti tudi v Brežicah, kjer v goste prihaja lendavska Nafta. Ob pogledu na lestvico je vloga favorita jasno na strani Lendavčanom, ki prihajajo v Posavje kot tretjeuvrščena ekipa, ki si je v sredo zagotovila polfinalno vstopnico v pokalnem tekmovanju. Na drugi strani Brežičani zasedajo skromno predzadnje mesto, a forma varovancev Simona Sešlarja se iz tekme v tekmo dviguje, Brežičani že tri zaporedne tekme ne poznajo poraza, še več ob izjemno pomembni zmagi pred dvema vikendoma pri Brdih, so pretekli vikend doma Gorici odščipnili točko. Lendavčani, ki imajo ambicije po visokih mestih in uvrstitvi v Prvo Ligo bodo v Brežicah napadali še tretjo zaporedno prvenstveno zmago, a varovanci Mariana Sluke bodo morali srečanje vzeti skrajno resno, v kolikor se ne želijo pod lendavske griče vračati sklonjenih glav.

Najzanimivejši obračun tokratnega kroga, bi ob pogledu na lestvico moral biti odigran v Radomljah, kjer bodo domači mlinarji gostili Krško. Gre za derbi kroga, gre za srečanje med četrto in peto ekipo iz prvenstvene lestvice, ki ju ločita zgolj dve točki. A Radomljani v prvenstvu popuščajo, so v skrajno črni seriji treh zaporednih porazov, ki so jo med tednom prekinili s pokalnim remijem proti Celju in uvrstitvijo v polfinale slovenskega pokala. A strateg mlinarjev Oskar Drobne bo moral po velikem uspehu Radomljanov svoje fante motivirati, da tudi v prvenstvu prekinejo črno serijo in po sušnem obdobju vknjižijo nove točke. Krčani na drugi strani so se nedolgo tega srečevali s podobno težavnim obdobjem, ki so ga prekinili pretekli vikend na zahtevnem gostovanju pri Biljah z zmago. Uvodni obračun mlinarjev in nukelarcev je bil prava lepotica s kar šestimi zadetki in delitvijo točk, prav uvodno srečanje pa je dalo tudi nalet prvemu strelcu drugoligaškega prvenstva Lovre Čirjaku, ki je takrat zadel dvakrat. Se lahko mlinarji in nukelarci še drugič v letošnjem prvenstvu razidejo brez zmagovalca?

Nogometaše Vitanest Bilja, čaka še drugi zaporedni domači obračun, tokrat bodo pred svojimi gledalci gostili Rogaško. Biljenci so pretekli vikend doma prekinili serijo treh zaporednih zmag s porazom proti Krškemu, tokrat pa so želje iz domačega tabora jasne, to so nove tri točke s katerimi bi ostali med prvo polovico ekip na prvenstveni razpredelnici. Slatinčani na drugi strani prihajajo na sever Primorske v zelo nespodbudni formi saj so v zadnjih petih obračunih ob eni zmagi kar štirikrat ostali praznih rok. Uvodni letošnji obračun so z minimalno zmago dobili Biljenci, ki bodo tudi tokrat v vlogi favoritov za nove tri točke. Lahko Slatinčani pripravijo presenečenje in prizadanejo Biljencem še drugi zaporedni poraz?

Razpored:

Sobota; 2.11.2019

14.00; Dob; Roltek Dob : Fužinar Vzajemci

14.00; Ptuj; Drava Dakinda Ptuj : Jadran Dekani

14.00; Dravograd; Koroška Dravograd : Brda

14.00; Beltinci; Beltinci Klima Tratnjek : Gorica

14.00; Brežice; Brežice Terme Čatež : Nafta 1903

Nedelja; 3.11.2019

13.00; Koper; Koper : Krka

14.00; Radomlje; Kalcer Radomlje : Krško

14.00; Bilje; Vitanest Bilje : Rogaška

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Goričani podaljšali z napadalcem

Po tem, ko se pri Gorici pospešeno pripravljajo na povratek med slovensko elito, so se zač…