V prihajajočem vikendu nas čaka drugi spomladanski krog oziroma 19. prvenstveni krog v 2. slovenski nogometni ligi. Na sporedu bo kar nekaj zanimivih obračunov, najzanimivejši sobotni bi moral biti odigran v Radomljah, kjer v goste prihajajo nogometaši sežanskega Tabora, najzanimivejši nedeljski obračun pa bi moral biti odigran v Lendavi, kjer bo Nafta v prekmurskem derbiju gostila Beltince.


Uvodni obračun 19. kroga bo odigran v Biljah, kjer v goste prihajajo nogometaši ljubljanskega Brava. Gre za obračun dvanajste in druge ekipe iz prvenstvene lestvice. Biljenci so sezono odprli s porazom proti Ankaranu, medtem ko so bili na drugi strani Ljubljančani uspešnejši in so doma slavili proti Brežicam. Uvodni letošnji obračun so z visokih 6:0 dobili nogometaši Brava, ki so tudi tokrat v vlogi favorita. Domači trener Sandi Valenčič se pred uvodno domačo preizkušnjo ubada tudi z kaznijo kar treh svojih nogometašev, saj nimajo pravice nastopa kapetan Nejc Doplihar, Luka Batič in Kevin Humar, na drugi strani bodo varovanci Dejana Grabiča nastopili v popolni postavi, kar še dodatna preveša tehtnico na stran Ljubljančanov.

Kot že omenjeno bo osrednji obračun 19. kroga odigran v Radomljah, kjer vodilni ekipi v goste prihajajo nogometaši tretje uvrščene Tabor Sežane. Obe ekipi sta uvodni obračun dobili, mlinarji so kar s 5:1 odpihnili Ilirijo 1911, medtem ko so se Kraševci kar dodobra namučili z Fužinarjem. Četa Muamerja Vugdalića bo proti rdeče-črnim nastopila oslabljena, saj je štiri rumen kartone nabral Luka Cerar drugi strelec mlinarjev, a tudi četa Andreja Razdrha v Radomljah ne bo nastopila v popolni zasedbi, saj bo manjkal Jan Humar. Mlinarji se bodo seveda želeli oddolžiti Kraševcem za jesenski poraz, ko so bili v Sežani poraženi, z zmago bi se varovanci Muamerja Vugdalića še utrdili na prvem mestu lestvice in bi Kraševcem pobegnili že na šest točk. Seveda prihajajo v Radomlje zelo motivirani tudi gostje, ki bi se s tremi točkami na vrhu lestvice izenačili z mlinarji. V Radomljah bomo tako spremljali izjemno zanimiv obračun, katerega lahko odloči že najmanjša napaka katere izmed ekip.

Zadnjeuvrščene Brežice bodo doma gostile ekipo ravenskega Fužinarja. Brežičani so pretekli vikend pričakovano klonili v prestolnici proti Bravu, medtem ko so Korošči dodobra namučili Tabor Sežano a na koncu vseeno priznali premoč. Za Brežičane tokrat šteje le pozitiven rezultat, saj bodo varovanci Darka Karapetrovića morali nujno začeti nabirati točke. Na drugi strani Korošci prihajajo v Posavje z željo po treh točkah, trenerju gostov Domnu Fasvaldu se bo zagotovo poznala odsotnost Dominika Ivkića, a gostje, ki na lestvici držijo osmo mesto si zagotovo želijo treh točk, za katere bodo naredili vse. Spomnimo uvodni letošnji obračun so zanesljivo s kar 4:0 dobili Korošci.

Roletarji iz Doba bodo po točki v Beltincih tokrat igrali prvo domačo tekmo v spomladanskem delu, v goste pa jim prihajajo nogometaši ptujske Drave. Dobljani so pretekli vikend pokazali kar veliko dobrega nogometa, le tega pa želijo nadgraditi že to soboto. Varovanci Nenada Toševskega so se kljub točki zavihteli na četrto mesto lestvice, bodo nastopili v popolni postavi. Na drugi strani so spremenjeni Ptujčani v uvodnem obračunu povsem odpovedali in doma priznali premoč Rogaški. Trener gostov ima pri sestavi nekaj težav, saj bo manjkal kaznovani Jasmin Dedić, prav tako pa si Nikola Jaroš želi boljše predstave svojih varovancev. Na Ptuju so se veselili Dobljani, ki bi radi še drugič v letošnji sezoni ugnali Ptujčane, glede na formo obeh ekip, vsaj na papirju nekaj več možnosti za tri točke lahko pripišemo gostiteljem.

Novomeška Krka, ki je pretekli vikend nepričakovano klonila v Dekanih bo tokrat doma gostila ekipo Brd. Brici so pretekli vikend doma iztržili točko proti Nafti, kljub temu pa ostali na predzadnjem mestu lestvice. Če bi pogledali samo na lestvico, vloga favoritov pripada gostiteljem. Dolenjci so pretekli vikend kljub učinkoviti predstavi, preveč grešili v obrambi in tokratna naloga varovancev Borivoja Lučića je zagotovo ohraniti mrežo nedotaknjeno, s tem bi si farmacevti na stežaj odprli vrata k prvim spomladanskim trem točkam. Na drugi strani si Tomaž Lulik po točki proti Lendavčanom želi še en »skalp«, v gostujočem taboru bi zagotovo bili zadovoljni že s točko, saj v boju za obstanek šteje prav vsaka. Točka iz tako težkega gostovanja pa bi zagotovo štela dvojno.

Derbi spodnjega dela lestvice bo odigran v prestolnici, kjer bo Ilirija 1911 doma gostila Jadran Dekane. Ljubljančani so sezono pričeli z visokim porazom proti Radomljam, ki je bil povsem pričakovan, strateg zeleno-belih Krištof Kastelec pa lahko gradi na predstavi, ki so jo njegovi varovanci prikazali v prve pol ure proti vodilni ekipo prvenstvene lestvice. Na drugi strani so Primorci pretekli vikend doma po preobratu prišli do pomembnih treh točk proti favorizirani Krki. Nedžad Okčić si zagotovo želi novega pozitivnega rezultata, s katerim bi se njegovi varovanci zavihteli v bolj varno cono na lestvici. Na drugi strani pa so tudi Ljubljančni vedno bolj v nevarnih vodah in pozitiven rezultat bo tokrat skorajda nujen v kolikor si v domačem taboru ne želijo preveč zaplesti situacije na lestvici. V prestolnici se tako obeta izjemno zanimivo srečanje, v katerega bosta verjetno obe ekipi vstopili dokaj previdno in čakali na napako.

Zadnje sobotno srečanje bo odigrano v Rogaški Slatini, kjer bo Rogaška potrjevala zmago iz preteklega kroga proti Ankaranu. Slatinčani so pretekli vikend z dobro predstavo predvsem pa učinkovitim Markom Šlogarom prišli do prve spomladanske zmage. Spomladanski del sezone so dobro pričeli tudi varovanci Vlada Badžima, ki so doma ugnali Bilje. Primorci bi radi dobro uvodno predstavo potrdili s pozitivnim rezultatom tudi v Rogaški Slatini, a domačini so doma precej trd oreh. Verjetno bi bili v obeh taborih zadovoljni tudi, če bi se ponovil jesenski scenarij, ko sta si ekipi razdelili točke.

Edini nedeljski dvoboj bo tudi eden izmed največjih derbijev drugoligaškega prvenstva, saj se bosta v Lendavi v prekmurskem derbiju pomerila domača Nafta in gostje iz Beltincev. Varovanci Franca Fridla so v prvenstvo vstopili »le« s točko proti Brdom v gosteh, medtem ko so Beltinčani v uvodnem obračunu prav tako osvojili točko, a proti zelo zahtevnim nasprotnikom iz Doba. Lendavčani, ki zasedajo šesto mesto na prvenstveni lestvici si spodrsljajev v lovu na prvo mesto več ne smejo privoščiti, sploh ne na svojem igrišču. Beltinčani lahko tokrat v Lendavo odidejo bistveno bolj sproščeni in neobremenjeni. Jesenski dvoboj v Beltincih so pred kar 1.200 gledalci dobili Lendavčani, ki stavijo da bodo tri točke ostale doma. Lahko žuti pred zagotovo polnimi tribunami v Lendavi zagodejo domačinom in jim prekrižajo načrte?

Razpored 19. kroga:

Sobota; 16.03.2019

13:00; Bilje; Vitanest Bilje : AŠK Bravo

15:00; Brežice; Terme Čatež Brežice : Fužinar Vzajemci

15:00; Dob; Roltek Dob : Drava Dakinda Ptuj

15:00; Rogaška Slatina; Rogaška : Ankaran Hrvatini

15:00; Radomlje; Kalcer Radomlje : CherryBox24 Tabor Sežana

15:00; Ljubljana; Ilirija 1911 : Jadran Dekani

15:00; Novo mesto; Krka : Brda

Nedelja; 17.03.2019

13:00; Lendava; Nafta 1903 : Beltinci

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Boj za obstanek v Krškem, Goričani gostujejo v Velenju

Sobotne štiri tekme bodo zadnje v letošnji drugoligaški sezoni. To je prva sezona po tisti…