Tretji krog 2. SNL prinaša primorski derbi med Gorico in Koprom. Prav srečanje v Ajdovščini bo tudi uvodna tekma 3. kroga, saj zelenica v goriškem športnem parku še ni pripravljena. Goričani se v derbi podajajo s prvega mesta, varovanci Borivoje Lučića imajo na svojem kontu dve zanesljivi zmagi, predvsem pa prednjači prvi zvezdnik sinje-modrih Etien Velikonja, s petimi zadetki v dveh krogih tudi drugi strelec prvenstva. Goričani so bili pred derbijem tudi izjemno aktivni na nogometni tržnici, saj so med tednom sklenili dogovor z Laminom Colleyem, Josephom Asante Juniorjem in Maticem Paljkom.  Na drugi strani Koprčani prihajajo v Ajdovščino po dveh remijih, katera sta zagotovo manj od pričakovanj javnosti. Po uvodnem remiju proti novomeški Krki, zvezdniški trojici Vršič – Guberac – Galešić pod vodstvom Mirana Srebrniča, nekdanjega trenerja Gorice ni uspelo vknjižiti treh točk niti doma proti Brdom. Primorski derbi je bil vedno izjemno zanimiv, ko sta se ekipi srečevali v Prvi Ligi, tudi tokrat pa verjetno ne bo nič drugače. V obeh taborih jasno napovedujejo in upajo na tri točke. Goričani lahko v srečanje vstopijo bistveno bolj sproščeni, medtem ko bi Koprčani ob novem neuspehu pridelali že velikih sedem točk zaostanka za Goričani. Zadnji uradni dvoboj sega v sezono 2016/17 ko se je na koprski Bonifki veselila Gorica.


Drugo srečanje, ki se bo pričelo ob enakem terminu kot primorski derbi bo odigrano v Lendavi, kjer bo Nafta 1903 gostila ekipo Koroške Dravograda. Lendavčani, ki so v zadnjem krogu nepričakovano klonili v prekmurskem derbiju proti Beltincem, ponovno iščejo pot k trem točkam proti novincu v ligi, ki je edino točko osvojil prav v gosteh, ko je v prvem krogu remiziral pri Brdih. Vloga favoritov pripada gostiteljem, ki bodo skušali izkoristiti izkušenost, proti novincem. A tudi Dravograjčani niso ravno naivni nasprotnik, ne glede na to, da so doma pričakovano ostali brez točk proti Gorici, se v Lendavo ne podajo z belo zastavo, ampak upajo, da presenetijo favorizirane gostitelje.

Zelo zanimivo bi moralo biti tudi v Ravnah na Koroškem, kjer se bosta srečali dve še neporaženi ekipi, domači Fužinar bo gostil Krško. Ravenčani so po domači zmagi pretekli vikend remizirali pri Biljah, ponovno pa je zadel Žan Medved, v katerega tudi proti Posavcem v domačem taboru polagajo največ upov. Na drugi strani so varovanci Iztoka Kapušina po uvodni točko, v drugi zaporedni domači tekmi s pol ducata zadetkov odpihnili Rogaško in samozavestno pričakujejo prvo gostovanje v prvenstvu. Na stadionu Matije Gubca je izstopal Lovre Čirjak, s štirimi zadetki, v kolikor bo Korošcem uspelo zaustaviti nevarnega hrvaškega napadalca lahko v domačem taboru upravičeno upajo, da vsaj točka ostane doma.  

V Dekanih bo odigran še en primorski obračun, Jadran bo gostil Vitanest Bilje. Gre za srečanje dveh še neporaženih ekip, ki imata obe na svojem računu zmago in remi. Dekančani so se zmage veselili pred svojimi gledalci v uvodnem krogu, Biljenci pa so se zmage veselili v gosteh, prav tako v prvem krogu. Dekančani igrajo nadvse učinkovito saj so v dveh srečanjih zadeli še šestkrat, a ob tem prevečkrat pozabljajo na obrambo. Prav obramba je glavna vrlina varovancev Sandija Velentinčiča, saj so njegovi fantje prejeli v 180 minutah le en zadetek. V lanski sezoni so se obakrat veselili Biljenci, v domačem taboru pa tako upajo, da je čas za prvo medsebojno zmago v 2. SNL.

Novomeška Krka bo na svojem Portovalu gostila ekipo Roltek Doba. Dolenjci se v dvoboj proti Dobljanom podajajo na krilih zmage, ki jo je na Ptuju proti Dravi izbojeval Kim v sodnikovem dodatku. Pomembna zmaga na težkem gostovanju je zagotovo pozitivno vplivala na varovance Zorana Zeljkovića, ki Dobljane pričakujejo samozavestni z željo po novi drugi zaporedni zmagi. Na drugi strani so varovanci Nenada Toševskega v dveh srečanjih osvojili le točko in bodo v dolenjski prestolnici storiti vse, da bero točk povečajo, a se zavedajo, da jih čaka zahtevna naloga, pri težkem nasprotniku. Tudi statistika medsebojnih obračunov pa govori v prid Dolenjcem, ki so lani enkrat slavili, srečanje na Portovalu pa se je končalo z delitvijo točk, verjetno bi ob podobnem scenariju bili bolj zadovoljni v gostujočem taboru.

V Rogaški Slatini bo domača Rogaška gostila Kalcer Radomlje. Slatinčani pa po dveh zaporednih porazih čaka še eno v nizu izjemo zahtevnih srečanj. Slatinčani so pretekli vikend v Krškem doživeli hud poraz, medtem ko so Radomljani prišli do prve zmage v novem prvenstvu, ko so doma ugnali Brežice. Rogaška se trenutno nahaja na zadnjem mestu, Slatinčani pa so trenutno edina ekipa, ki še v 180 minutah ni zatresla nasprotnikove mreže. Že po srečanju v Krškem je domači strateg Damijan Romih poudarjal, da bo potreboval še nekaj časa, da ekipa pride na želeno raven, a zagotovo bodo Slatinčani skušali narediti vse, da proti mlinarjem pridejo do prvih letošnjih točk. Radomljani so v obeh letošnjih tekmah pokazali obilo dobrega nogometa, ki ga goji Oskar Drobne, kateri se nadeja nove zmage in novih treh točk proti zaenkrat razglašeni Rogaški.

Brežice po dveh zaporednih gostujočih porazih tokrat v prvi domači tekmi novega prvenstva gostijo Bletince Klimo Tratnjek. Brežičani so ob ptujski Dravi in Rogaški še vedno brez točk, a v domačem taboru seveda upajo, da bodo pred svojimi gledalci uspeli priti do prvih točk proti Beltinčanom. Žuti so pretekli vikend doma vzeli skalp Nafti, ter nakazali, da Radovan Karanović med poletnimi pripravami dobro pripravil ekipo. Beltinčani tako odhajajo v Posavje povsem sproščeni, tudi samozavestni, kar bo gotovo voda na njihov mlin, saj pod Brežičani že nekako tli pritisk pozitivnega rezultata. V lanski sezoni sta se obe ekipi veselili po enkrat, zadnji obračun v Brežicah pa so dobili gostitelji, ki so mrežo žutih zatresli kar petkrat.

Edini nedeljski obračun 3. krog bo odigran v Vipolžah, kjer Brda gostijo ptujsko Dravo. Brda so pretekli vikend prišle do velike točke na koprski Bonifiki, ter v drugo domačo tekmo vstopajo samozavestno z željo, da dva zaporedna remija nadgradijo z prvo prvenstveno zmago. Ptujčani pa so pred svojimi gledalci po uvodnem porazu, še drugič v prvenstvu ostali praznih rok, ko so v sodnikovem dodatku prejeli zadetek, ki je pomenil še drugo zaporedno ničlo. Kurenti odhajajo na sever Primorske z željo, da končno vknjižijo prve točke, glede na cilje so točke vsekakor potrebne, saj bi se ob morebitnem novem spodrsljaju tekmeci že nevarno oddaljili. V lanski sezoni sta se obe ekipi veselili v gosteh, se bo tradicija nadaljevala?

Razpored 3. kroga:

Sobota; 10.08.2019

16:30; Ajdovščina; Gorica : Koper

16:30; Lendava; Nafta 1903 : Koroška Dravograd

17:30; Rogaška Slatina; Rogaška : Kalcer Radomlje

17:30; Ravne na Koroškem; Fužinar Vzajemci : Krško

17:30; Dekani; Jadran Dekani : Vitanest Bilje

17:30; Novo mesto; Krka : Roltek Dob

17:30; Brežice; Brežice Terme Čatež : Beltinci Klima Tratnejk

Nedelja; 11.08.2019

17:30; Vipolže; Brda : Drava Dakinda Ptuj

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od admin
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mladi vezist iz Brežic v Lendavo

Nogometni klub Nafta 1903 je danes sporočil, da je njihovo moštvo okrepil napadalno usmerj…