Z derbijem med lanskima prvoligašema v Ajdovščini med Gorico in Krškim se pričenja tokratni sedmi krog 2. SNL. Goričani so pretekli teden ostali brez Etiena Velikonje, ki se je preselil na Nizozemsko, a kljub njegovemu odhodu v zadnji sekundi tekme v Biljah uspeli vknjižiti tri točke, ko je zadel Lamin Colley. Krčani so po izjemnem startu v novo sezono v zadnjih dveh krogih dvakrat priznali premoč nasprotnikom, kar se pozna tudi na lestvici, saj imajo Posavci že šest točk zaostanka za vodilnimi Radomljami. V lanski sezoni Prve Lige so se Primorci in Posavci pomerili štirikrat, kar trikrat pa so se veselili Krčani. V letošnji sezoni sta obe ekipi dodobra spremenjeni glede na lansko sezono, Goričani pa se vsaj ta trenutek zdijo za odtenek boljši kot Krčani. Bo Krško v Ajdovščini prekinilo dve tekmi trajajoč niz porazov, ali se bodo druge zaporedne zmage v prvenstvu veselili Primorci?


Vodilna ekipa iz prvenstvene lestvice Kalcer Radomelj se tokrat odpravlja v goste k Jadranu iz Dekanov. Primorci se v srečanje proti mlinarjem podajajo iz devetega mesta lestvice, v zadnjem krogu pa so v gosteh pri Fužinarju vknjižili visok poraz. Medtem mlinarji meljejo vse pred sabo, v nedeljskem popoldnevu so povsem nadigrali Dravograd in vknjižili še peto zaporedno zmago. Varovanci Oskarja Drobenta odhajajo na Primorsko z željo povečati niz zmag na šest, medtem ko v domačem taboru po pestrem tednu, ko so predstavili kar štiri novince, upajo na drugo zaporedno zmago pred svojimi gledalci. Primorci slovijo, kot bistveno zahtevnejši nasprotnik pred svojimi navijači, tudi tokrat pa bodo skušali izkoristiti prednost domačega igrišča. V lanski sezoni se je srečanje v Dekanih končalo z delitvijo točk, tudi tokrat bi bili verjetno bistveno bolj s točko zadovoljni v domačem taboru.

Tretjeurščeni Koper vsaj na papirju čaka najlažja naloga izmed vodilnih ekip prvenstvene lestvice, saj odhajajo v Dravograd k tamkajšnjemu novincu. Korošci so v seriji dveh zaporednih porazov, obeh iz gostovanj, medtem pa Koprčani v Dravogradu iščejo pot do še  pete zaporedne zmage. Varovanci Bojana Kusa so edino zmago vknjižili pred svojimi gledalci, ko so doma gostili Brežice. V kolikor bi Dravograjčani želeli tokrat izvleči pozitiven rezultat, pa bodo morali pokazati bistveno več, kot v dosedanjem delu prvenstva, saj Koprčani, kljub temu da ne blestijo igrajo izjemno preprečljivo. Za zvezdniško zasedbo gostov, bi bila točka pri Dravogradu prav gotovo neuspeh.

Lendavska Nafta bo po izjemni predstavi na Dobu tokrat ponovno igrala pred svojimi gledalci, kjer bo gostila Bilje. Lendavčani so pretekli vikend prekinili urok gostujočega terena, ter vknjižili prvo zmago v gosteh v letošnji sezoni in to kakšno s kar sedmimi zadetki v mreži Doba. Na drugi strani so Biljenci v derbiju preteklega kroga doživeli prvi letošnji poraz, nesrečno so prejeli zadetek v 95. minuti in ostali praznih rok proti Gorici. Glede na pozicijo na lestvici, si lahko v Lendavi obetamo izjemo predstavo, dveh ekip, ki v letošnji sezoni igrata zelo dobro, na četrtem in petem mestu pa ju loči zgolj točka. V lanski sezoni sta se obe tekmi med tema nasprotnikoma končali brez zmagovalcev, seveda pa v Lendavi upajo, na nadaljevanje niza neporaženosti, pred svojimi gledalci, medtem ko bi radi Biljanci ponovno zakorakali v serijo pozitivnih rezultatov.

Zelo zanimivo bo tudi v Beltincih, kjer žuti gostijo ptujsko Dravo. Beltinčani so pretekli vikend pričakovano ostali praznih rok v gosteh pri Kopru, medtem ko so se Ptujčani znesli nad Brežicami in tako vknjižili šele drugo prvenstveno zmago. Obe ekipi imata na svojem računu po šest točk, v obeh taborih pa si seveda želijo novih točk s katerimi bi se v tem trenutku približali sredini lestvice. Beltinčani so vseh šest točk osvojili pred svojimi gledalci, in upajo na še tretjo zaporedno zmago doma. V lanski sezoni je vseh šest točk romalo v najstarejše slovensko mest, tudi tokrat pa na Ptuju upajo v podoben scenarij.

Novomeška Krka bo na Portovalu gostila ekipo ravenskega Fužinarja. Farmacevti, ki še ne poznajo poraza si proti Ravenčanom seveda želijo nadaljevati serijo pozitivnih rezultatov oziroma jo nadgraditi v tretjo letošnjo zmago. Ravenčani so pretekli vikend doma prekinili serijo treh zaporednih porazov z zmago proti Jadranu iz Dekanov. V lanski sezoni so se v Novem mestu zmage veselili gostitelji. Tudi tokrat pa se zdi, da vsaj na papirju prednost pripada Dolenjcem.

Brežičani bodo pred svojimi gledalci gostili ekipo Roltek Doba. Gre za srečanje dveh ekip, ki jima ne gre vse po načrtih, Posavci se nahajajo povsem na dnu, medtem ko imajo Dobljani točko več od tokratnih gostiteljev. Brežičani se trenutno nahajajo na dnu lestvice v seriji treh porazov, tokrat pa seveda upajo, da pridejo do drugega kompleta treh točk pred svojimi navijači. Dobljani do na drugi strani pretekli vikend doživeli mini katastrofo in bodo skušali narediti vse, da pridejo do novega pozitivnega rezultata. V lanski sezoni se je tekma v Brežicah končala brez zmagovalca.

Edina nedeljska tekma bo odigrana v Vipolžah, kjer bodo domača Brda gostila Rogaško. Brici so pretekli vikend vknjižili prvo prvenstveno zmago v gosteh pri Krškem, ter se podajajo v boj proti Štajercem z željo, da podaljšajo niz na dve zaporedni zmagi. Slatinčanom v letošnji sezoni ne gre, sploh v gosteh še niso osvojili točke, po dokaj uspešnem srečanju pretekli vikend doma proti Krki pa v gostujočem taboru upajo, na prve gostujoče točke v novi sezoni. V lanski sezoni sta se v dveh srečanjih obe ekipi veselili po enkrat, obe sta slavili pred svojimi gledalci, bo podobno tudi tokrat?

Razpored 7. kroga:

Sobota; 7.9.2019

16:00; Ajdovščina; Gorica : Krško

16:30; Lendava; Nafta 1903 : Vitanest Bilje

16:30; Brežice; Brežice Terme Čatež : Roltek Dob

16:30; Beltinci; Beltinci Klima Tratnejk : Drava Dakinda Ptuj

16:30; Dravograd; Koroška Dravograd : Koper

16:30; Dekani; Jadran Dekani : Kalcer Radomlje

16:30; Novo mesto; Krka : Fužinar Vzajemci

Nedelja; 8.9.2019

16:30; Vipolže; Brda : Rogaška

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Goričani podaljšali z napadalcem

Po tem, ko se pri Gorici pospešeno pripravljajo na povratek med slovensko elito, so se zač…